jurgen klinsmann

maliyeci
efsanevi alman golcu.en son 98 dunya kupasinda 18 numarali formasiyla gordugumu hatirliyorum kendisini.attigi sayisiz golun yaninda akla fikre zarar kacirdigi pozisyonlari vardir ki,acaba bizim hakan ile kapi$ir mi der dururum.
made in heaven
su siralar alman milli takiminin teknik direktorlugu ile ugrasmakta olan,zamaninda attigi gollere halen jeneriklerde rastlayabildigimiz futbol adami.
xerxes
franz beckenbauer kendisine bir hayli sinirlenmiştir. nedeni ise alman milli takımı ile gerektiği kadar ilgilenmemesidir. eğer almanya, dünya kupasında başarısız sonuçlar alırsa bunu suçlularından birisinin kendisi olacağı aşikardır. futbolculuğunu pek severdim o ayrı...
nick nicki nickince
jürgen klinsmann (d. 30 temmuz 1964) alman futbolcu ve teknik direktör. 1990 fifa dünya kupası’nı kazanan almanya’nın kadrosunda bulunan klinsmann, 2006 fifa dünya kupası’nda üçüncü olan almanya’nın teknik direktörüydü. klinsmann ayrıca 1994 fifa dünya kupası ve 1998 fifa dünya kupası’nda da takımının kadrosundaydı.


başarıları
uefa kupası 1991 (inter milan ile), 1996 (bayern münih ile)
almanya’da yılın futbolcusu 1988 ve 1994
ingiltere’de yılın futbolcusu 1995
bundesliga şampiyonluğu 1997
1990 fifa dünya kupası

eldrun
eskiden dünya kupalarında almanyayı tutma ve fifa serisinde almanyayı seçme nedenlerimden biri olan futbolcu, harika goller atardı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol