enternasyonalizm

darth sidious
vuslatin komunizm oldugu, ilk surecin sosyalizm olarak basladigi dusunce sisteminde komunizme zemin hazirlayacak olan bir sonraki adim. ulkeler otesi bir devlet ve milletler otesi bir halki amaclar.
ya basta viva zapatista
dsip’e ait sosyalist işçi gazetesinin 15 nisan 2006 tarihli ve 252 sayılı nüshasında enternasyonalizm balığı altında şunlar yer almaktadır.

-sosyalistler, bir ülkenin işçilerinin diğer ülkelerin işçileri ile karşı karşıya gelmesine neden olan her şeye karşı çıkarlar.
-sosyalistler ırkçılığa ve emperyalizme karşıdırlar.bütün halkların kendi kaderlerini tayin hakkını savunurlar.
-sosyalistler bütün haklı ulusal kurtuluş hareketlerini desteklerler.
-rusya deneyi göstermiştir ki,sosyalizm tek bir ülkede izole olarak yaşayamaz .rusya, çin, doğu avrupa ve küba sosyalist değil, devlet kapitalistidir.
-sosyalistler bu ülkelerde işçi sınıfının iktidardaki bürokratik egemen sınıfa karşı devrimci mücadelesini destekler.

ayrıca bunların dışında enternasyoanlizm halkların düşman olamayacağını ve barış içinde yaşayabileceklerini savunur; bu bir hayat felsefesidir aslında.bir ozanımızın sözleriyle ’’türkiye’nin herhangi bir yerinde şili halk türküsünü söylemektir enternasyonalizm’’.
ankakusu
ana fikri teorik olarak cok hos olan ama bir cok ideoloji ve hedef gibi pratikte istenildigi gibi gerceklesmesi imkansiz hayal.
ayrica sempatizanlarini, boyle buyuk ve ucuk bir hayale bas koyduklari icin, samimi bir sekilde takdir etmekteyim. (yalniz, sosyalistler bütün haklı ulusal kurtuluş hareketlerini desteklerler, maddesinde kafam karisti)

ben bir cok insana gore hayalperest olmama ragmen, bu hayalin pesinde kosmuyorum o ayri bir mesele. bunun icin fazlasiyla realistim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol