mesut barzani

0 /
floydian
türkiye´yi kastederek "açık söylüyorum, birileri halkımızın kazanımlarını engellemeye ve ilerleme kervanımızı durdurmaya çalışırsa, biz de onların istikrar ve emniyet içinde olmasını engelleriz." diyebilecek kadar dili uzamış, şerefsizin önde gideni.
vaux
bundan cok kisa bi sure oncesine kadar bu ve adamlari kuzey irakta her gotu sikistiginda bize siginmis ve bizim attigimiz kemiklerle karnini doyurmus fakat biraz palazlandiginda ilk is olarak türkiye ye kafa tutmus ve hatta kafa tutmanin bokunu cikarip diyarbakir in kendilerinin oldugunu ima etme cesaretini gostermis ezik bir pesmerge parcasidir.
(bkz: pesmerge )
fikriminincegulu
bir insan yahudi’de olabilir kürt’de türk’te her türden olabilir. neden bu gibi kavramlari kücümseme tarzinda kullanma geregi duyulur anlayabilmis degilim. bir sekilde baskalarinin dogrultusunda olabilir ama bugune bugun dünya üzerinde hic kimse mi baskasinin dogrultusunda da olsa birseyler gerceklestirmemistir? insanlarin yasayis tarzlarina saygi gösterilmedigi sürece ortaligin temizlenecegine zerre kadar inanmiyorum. bizler nasil saygi görmek istiyorsak öylede davranalim.
enron
asla kurulmayacak hayali bir kürt devletinin savunucusu,ayağına giyecek donu yokken abd yardımları sonucu biti kanlanan,kanlandıkça az olan insani vasıfları daha da azalan,iki yüzlü varlık...
capt it all
çok büyük pot kırmış insan. nasıl da belli aşiret ağalığı dar kalıbından çıkıp da devlet yöneticisi olamayacağı... abdnin ırakta hakimiyetinin olmayışı artı çekiliyor olması sonrası telaşa düşüp, kuyruğuna basılmış fare gibi cıyaklama potansiyeline sahip olduğunu göstermiş bir garip adam. aklı sıra teröristlerin gözünde büyük bir değeri olan öcalanın ayağını kaydırmak isteyip yerine geçmesi ve kürtlere tek lider olma arzusu taşıması, konu ile ilgilenenlerin gözlerinden kaçmamış olmalıdır.
daha 3-5 sene öncesine kadar türkiyede kalamayacak kadar aciz, türkiyenin verdiği pasaportu kullanan bir adamın birden türkiyeye diklenmesi ne ileaçıklanabilir bilemiyorum ama bana ileri derecede zeka geriliği yahut ileri derecede paranoyaklaşma gibi geliyor. bahsettiğim gibi kafasında kurguladığı planların bir bir tutmayışı sonrası feryatlardır bunlar.

capt it all
her zaman, her şart altında ve her konumda kendini düşünen adamdır. peşinden gidilmemesine ve sözlerine itimat edilmemesi gerekliliğine sadece bu vasfı bile yeter.
sirinsem gunahim ne
sayısı tam olarak bilinemeyen yeğenlerinden birine ait şirket ingiltere ve kıbrıs rum kesiminden sigara ithal eder.bu sigaralar mersin limanından türkiye’ye giriş yapar.vergisiz benzinle depoyu fullemiş olan tırlarla ırak’a transit geçer.bu arada tırların normalde bir hafta beklediği habur sınır kapısından aynı gün sınırı geçer.daha sonra bu sigaralar dağlardan kaçakçılar tarafından türkiye’ye sokulur.kimsede bu kıyak neden? diye sormaz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol