betta splendens

serco
genellikle beta olarak bilinir..ana vatani siyam, malezya ve kosensin’dir.

18-32c* arasinda yasar.

betanin disileri,erkeklerine pek benzemez, renkleri daha soluktur. oldukca sakindirler, betalarin erkekleri buna ragmen bir araya geldiklerinde ,oldurunceye kadar dovusurler. fakat bir cift beta, karisik bir akvaryumda oldukca rahat yasayabilirler
yumurtlayarak cogalirlar,yumurtalar, 48 gun icinde catlar. yumurtlama bitene kadar erkekle disi ayrilmalidir,sonrasinda erkek beta,yavrularini agzinda olusturdugu kabarcikla koruyacaktir; bu,yavrular 5-6 gunluk olana kadar devam eder ki; sonrasinda bebekler babadan ayrilmalidir.

kucukluklerinden itibaren yeterince genis akvaryumlarda beslenen betalar cok canli ve saglikli olurlar. yuzgeclerinin, renklerinin ve hareketlerinin guzelliklerini sonuna kadar gosterirler. mutsuz kavanoz betalari ise sarkan yuzgecleriyle suklum puklum bir goruntu sergilerler. bir akvaryuma konulduklarinda bir sure yuzdukten sonra yorulup dibe cokerler. uretimde de saglikli akvaryum betalarindan cok daha iyi sonuc alinir. yuvayi yapacak, disiye kur yapacak ve sonra yavrulara bakacak enerjiyi zor (veya hic) bulamayan kavanoz betalari genellikle ureme surecinden kisa bir sure sonra olurler.

kaynak : panpet.com
hobaa
eskisehir’de gecen yil acilmis luks bir otel.genelde akedemisyenler,parali yerliler,parali misafirler,parasiz hatunlarin cogunlukla kalmaya degil eglenmeye bar kismina gittigi bir otel.gelen herkes birbiriyle akraba gibi olup,disaridan ilk kez gidenler bir tuhaf gozle bakilir.garsonlari oldukca kibardir.isletmecisi de.(parti gunu beles iceri sokacak ve icki verecek kadar.)
jane doe
oksijen solunumu yapar bunlar.birde eğer iki erkek bettayı yan yana koyarsanız güçlü olan diğerini hırpalar ve öldürür. fakat ölüm sebebi alınan darbeler değildir.güçlü betta diğerini dibe çeker ve boğar.yani balık boğularak ölür.aynı zamanda en asil balıktır betta sp..eğer iyi beslenmişse birde akvaryum bol bitkiliyse saatlerce izleyebilirsiniz.saldırgandır. .üretimi zordur fekat tarafımca gerçekleştirilmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol