sultan papağanı

serco
papagan ailesinin kucuk uyelerinden biridir. renklerinin cesitliligi,erkeklerinin konusabilir olmasi tercih edilmelerinin sebeplerindendir. boylari 12-16 cm arasinda olup, kucukten el ile beslenmeye alistirildiklarinda son derece insana yakin davranislar sergilerler. gri,sari,tarcin rengi olanlari vardir, gri renkte olanlari daha cok dogal vahsi ortamlarinda yasarlar. omurleri 20 yil kadardir. kucukken el uzerinde ziplatarak aranizdaki yakinligi gelistirebilir, kisa 1-2 farkli cumleyi tekrar tekrar soyleyerek konusmayi ogretebilirsiniz.
ani hareketler yapabilecek yas gruplarindaki cocuklar onlari urkutebilecek ve isirmalarini saglayabilecektir. sosyal ve kalabaligi seven kuslardir. yumurta sarisi, hazir karisik yemler, tropikal meyveler ve az miktarda yesillik ile beslenmeleri yeterli olacaktir. cikolata, avokado, kabak, kafeinli yiyecekler, tuz ve yag orani fazla olan gidalar verilmemelidir.
satanist yiyen kedi
güzel, ho$ bir papağandır.$u anda yanımda öter durur.ele gelir.meyve yer.pek konu$maz.güzel güzel öter.sevgisini kazanmak çok zordur.insana kafayı yedirtir.erkek ve yavru olanını almak makbuldur.di$ileri sadece curk der durur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol