aynur

reddy
allah vergisi muthis sesi ve sesinden ziyade kurtce sarkilariyla gundeme oturan,ingiliz folk roots dergisine kapak olan sarkici kiz.asil adi aynur dogan’dir.ayrica avrupa parlamentosu’nda konser verecekmis onumuzdeki gunlerde.
olu beden
ahmedo adlı şarkısıyla, crossing the bridge belgeselinde fena yürek yaralamış şarkıcı... akabinde şarkıyı dinlerken neye üzüleceğini şaşırmış ben, sesine mi, ruhu titretişine mi, yitirilen aşklara mı.. neye be kardeşim neye?!.. lakin anlatmıştır aynur bize, müziğin dili yoktur ki.. müzik evrenseldir, her daim sözlerini anlamasak bile, yüreklere kondurandır minik tılsımları..
sağol be aynur..
darklord
1975 yılında tunceli’nin çemişgezek ilçesinde doğdu. istanbul’da asm müzik okulunda bağlama ve müzik eğitimi aldı. begüm erdem ve aşkın metiner’le şan çalıştı. 2002 yılında ilk albümü “seyir” yayınlandı. metin-kemal kahraman, grup yorum, lütfü gültekin, anjelika akbar, orient expressions gibi müzisyenlerin albümleri ve konser performanslarının yanı sıra televizyon ve sinema filmlerinde vokaliyle yer aldı. yurtiçi ve yurtdışında kürtçe ve türkçe dinletiler verdi. ikinci albümü, 2004 yılında kalan müzik tarafından yayınlandı.

yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve aykut gürel, serdar ataşer, kemal sahir gürel, burhan bayar gibi usta müzisyenlerin düzenlemelerini yaptığı albüm, kürtçe - türkçe halk şarkılarını ve yeni besteleri bir araya getirdi. pek çok usta müzisyenin eşlik ettiği albüm, sıra dışı düzenlemeleriyle dikkat çekti. oldukça geniş bir ses aralığı olan sanatçının, şarkıları yorumlarken gösterdiği üstün başarısı yanında, doğaçlama söylediği ezgiler, albümün müzik meraklılarını derinden etkileyecek çalışma olduğunu gösterdi.

albümle ilgili türkiye ve dünya basınında önemli yazılar yer aldı. son yıllarda kürt müziği alanında en çok satan albümlerden birisi oldu. ingiltere’de yayınlanan folk roots (froots) dergisinin kasım 2004 sayısına kapak oldu. dergide yer alan “yolda bir kürt” başlıklı yazıda, sanatçının başarılı çalışması ve geçmişiyle ilgili bilgiler yer aldı. ayrıca, türkiye’den sezen aksu ve yunanistan’dan eleftheria’ya benzetilen sanatçı, tüm kürtler için önemli bir star olduğu belirtildi. bunun yanı sıra ingiltere’de yayımlanan the london times gezetesinin 21 mart 2005 tarihli “türkiye’nin kültürü ve zenginlikleri” adlı ekin kapağında da fotoğrafı yer aldı.

yavuz turgul’un yönettiği “gönül yarası” adlı filmde söylediği kürtçe halk şarkısıyla büyük bir hayran kitlesine ulaşan sanatçı, türkiye’de çekilen bir filmde, ilk kez bir kürt halk şarkısını canlı olarak okudu. fatih akın’ın “istanbul hatırası / köprüyü geçmek” adlı belgesel filminde de şarkılarıyla yer aldı.

2005 yılı mayıs ayı içerisinde, hollanda’nın en iyi nefesli gruplarından birisi olan nederlands blazers ensemble ile birlikte ilki belçika’da olmak üzere altı konser verdi, hollanda’nın değişik kentlerinde gerçekleştirilen konserlerde yoğun ilgiyle karşılandı. 2005 yılının temmuz ayında ispanya’da gerçekleştirilen “türkiye festivali”nde yer alan sanatçı, sezen aksu, erkan oğur, kardeş türküler, mercan dede, burhan öçal’ın da katıldığı festivalde üç konser verdi.

kaynak:
http://www.kalan.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol