rottweiler

serco
muhtemelen italyan mastiffinden gelmektedir. ortacag’da, coban kopegi olarak kullanildi. wuttemberg’deki bir alman kasabasinda, rottweil’de yetistirildi. 1800’lerde nesli tukendi. yirmind yuzyil’in baslarinda stuttgart’da toplanan coskulu kopek yetistiriciler sayesinde, yeniden populer hale geldi.

iri ve guclu bir govdesi vardir. erkeklerin yuksekligi 60-68 cm., agirligi 50 kg. kadardir. disiler biraz daha kucuktur. kuresel bir basi vardir; kulaklarinin arasi oldukca genistir. burnu cok iyi gelismistir; makas cenelidir. koyu kahve, iyi huylu ve sadakatli bir ifade tasir. kulaklar ucgen, ilen dogru dusuk. kuyrugu cok uzunsa biraz kisaltilmalidir. tuyler kisa, sert ve kalin. yanaklarinda, burnunda, pencelerinde ve bacaklarinda izler vardir. rengi siyahtir.

asil, itaatkar, agirbasli, cesur ve kolay egitilir. iyi egitilirse mukemmel bir koruyucudur. cocuklarla birlikte yetistirilirse guvenilir ve cocuklarla iyi gecinen bir irktir. genlerinden gelen koruma icguduleri dikkat gerektirir. tanimadigi insanlara karsi beklenmeyecek kadar sert davranabilir. yapisi itibari ile bazi durumlarda ne yapacagini kestirmek mumkun olmayabilir..

coban ve polis kopegi olarak kullanilir, daha onemlisi bekci ve muhafizdir. insana eslik eden bir kopek olarak da degerlidir ve ozellikle cocuklarla arasi iyidir.
shot
senelerdir hayatımı paylaştığım, şahane ötesi köpek ırkıdır. senelerdir görsellik adına kuyruğunun kesilmesinden muzdarip olsa da artık kuyruk kesimi yasaklanmıştır. avrupa'daki yarışmalara (köpeklere üretim izni de burada verilir) kesik kuyruklu köpekler kabul edilmemektedir. türkiye'de de kulak ve kuyruk kesimi yasaklanmış, son 10 senede doğan çoğu rottweiler çok şükür kuyruklarıyla mutlu mesut yaşamaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol