john bonham

serco
stilinin duzlugu ve dinleyiciyi sasirtabilme yeteneginin sinirli olmasi yuzunden bircok muzik elestirmeninin gozunde asla bir keith moon ya da ginger baker sayginligina ulasamamis gozukse de, milyonlarca hard rock dinleyicisinin ve bu satirlarin yazari icin davula kendisi gibi hukmeden isim fazla yok. kullandigi inanilmaz uzun ve agir bagetleri ve sert vuruslarinin led zeppelin muzigine kattigi guce tanik olmak icin ’immigrant song’, ’when the levee breaks’, ’the ocean’ gibi led zep klasiklerine bir kulak vermek yeterli. ustelik ’moby dick’, ’pat’s delight’ gibi sarkilarin ozellikle konser performanslarinda yarim saate kadar uzanan sololariyla da dinleyicilerin nefeslerini kesmesiyle unludur. bagetlerin yetmedigi noktalarda ciplak ellerini de kullanmistir zaman zaman. sarki yazarligi page-plant-jones uclusu kadar bilinmese de ’kashmir’in gitar riflerini yazan adamdir kendisi. henuz 33 yasindayken alkol yuzunden hayata veda etmistir.
reddevil
bu kadar büyüleyici bir tekniği olmasına rağmen,kendisine yakışmayacak bir şekilde bir 25 eylül günü aramızdan ayrılmış olan efsane led zeppelin davulcusu.
sepulturk
lakabı bonzo olan aşmış hayallerin davulcusudur. konserde solo atarken çoğu zaman kendinden geçip zilleri yumruklayıp ellerinin kesildiği ve bunun sonucunda kan kaybından fenalaştığı söylenir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol