sözlükte esitlik

isimsiz kahraman
gun itibariyle keyfine vardygymyz olusumdur. zira artik kimsede statu kalmamis hepimiz okur olmusuzdur. sanildigi gibi bir hatanin varligiyla uzaktan yakindan alakasi yoktur. independence bilgiclerin kardesligi felsefesine gonul vermistir o kadar. zaten ne gerek vardi moderatordu jediydi diye ayirim yapmaya, boylesi dunya barisina epey bir katki saglayacak; bilgicleri sozluk beni jedi yap lan allahsiz gibi soylemlerden uzak tutup herkesi huzura kavusturacaktir.
agire jiyan
son gunlerde olanlari gordukten sonra sozlukte e$itligin varligi/ yoklugu kurcalamakta beynimi. henuz uc yasinda bir kardesim var nickli yazar, bize soylendigine gore moderasyonla girdigi terbiyesiz diyalog neticesi sozlukten uzakla$tirilmi$tir. eger oyleyse haketmi$tir, dogru da yapilmi$tir.(#176719)

pizzaci nickli yazar da ki$ilerin ki$ilik haklarina saldirida bulundugu gerekcesiyle sozlukten uzakla$tirilmi$tir. haketmi$tir, dogrusu da yapilmi$tir ona da amenna.(#178225)

ama hafizami biraz zorladigimda $oyle bir olay hatirliyorum. matem nickli yazar 31$ubat’in prim yaptigini iddia ediyor, hakli ve ya haksiz benim ilgilendigim o degil.(#163749) sonra 31$ubat aleni $ekilde yazara kufur ediyor. sinirleri yati$incaya dek o entri orda kaliyor, sonra nedendir bilinmez belki pi$man olup kendisi siliyor yazdigi kufurlu entriyi. benim aklima takilan beynimi kemiren $udur, entriyi silse de data base de kalmaz mi, bunu goren yonetim aha ki$ilik haklarina saldirida bulunmu$ deyip yazari "digerleri" gibi ucurmaz mi? en azindan comez statusune du$urmez mi? yonetimin elini kolunu baglayan yazarin statu sahibi olmayan birine mi hakaret etmi$ olmasidir? yarin obur gun birisi bize hakaret ettiginde sen 2. nesilsin sus otur yerine mi denilecektir, bunlar guzel $eyler tabi. kurallar varsa herkese degil midir, ya da keyfiyete gore yamultulacaksa neden kural koyulur? demem o ki demokrasinin varligi yazdiginiz entrynin orda duruyor olabilmesiyle kanitlanmaz benim babam, onlara doyduk ba$ka bir $ey soyleyin artik.
(#131182)
sinanhalac
".. madem eşitlikten yanasın be pezevenk adam, önce hanımını gönder de bu eşitlik sağlansın"

şevki yılmaz
bilgi sözlük okurken, 2007

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol