yemeyenin malını yerler

isimsiz kahraman
"madem sen degerlendirmiyosun israf olmasin bari" kilifi ardina gizlenen lakin bahsi gecen mali dusurmek icin atmaca edasiyla suzulen kisinin kotu emellerine ulasmasi sonucu kullanabilecegi soylemdir. ardindan gelecek bir "niahaha" efekti ise sinir bozmakla mukellef olup, pek fazla kaale alinmamalidir.
poturt
genellikle abi ve ablaların önündeki yemeği yemek her ne kadar güzel olsa da bünyeleri minik olduğu için henüz bitirememiş olan küçük kardeşlere tam da o güzel sandviçi,hamburgeri vs yiyip,bitirmeden önce söyledikleri cümle.
delirtmeyinlanbeni
elindekilerin kıymetini bilememiş, başkası kıymetini bilince de tepki göstermeye kalkışmış olan kişinin suratına tokat gibi yapıştırması farz olan atasözüdür.
mmkurabiye
eline geçen fırsatı kaçıran ve bu fırsatın başkasının eline geçmesine mani olamayan kişi için söylenebileceği gibi direkt somut anlamı ile de mana teşkil edebilen bir atasözü.örneğin; kardeşim biz küçükken ben kafamı başka bir tarafa çevirsem anında tabağımdan bir şeyler yürütürdü yemek yerken biz.sonra da bilgiç bir edayla -eee yemeyenin malını yerler,derdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol