isinlanma

cleirvoyant
teorik olarak mumkun olan ama pratikte pekte basarilamamis olan bir maddenin bulundugu noktadan diger bir noktaya gitmeden yurumeden kosmadan vs. vs. gitmesidir.
cleirvoyant
danimarka’da aarhus universitesi bilim adamlarinin, bilim dergisi nature’in son sayisinda cikan deneylerinde, ‘kuantum-atom isinlamasi’ icin uzun vadeli bir arastirmaya imza attigi bildirildi.

aarhus universitesi ogretim uyesi fizikci eugene polzik ve meslektaslari, laboratuvar ortaminda, lazer isigi kullanarak ilk kez “cok miktarda atomun’ aradaki mesafeyi asarak toplu halde tasinmalarini sagladi.

daha once abd’de caltech’de, yani california institute of technology yuksek ogretim kurumunda yine lazer kullanilarak birkac atomun tasinmasinin 1998’de gerceklestirildigi bildirilmisti.

avusturya innsbruck universitesi’nden fizikci ignacio cirac, danimarkali polzik ve ekibinin deneyenin ileride kuantum iletisim sistemleri, kuantum hesap islemleri ve sonunda isinlama yollarini da acabilecegini soyledi. cirac, “deney kuantum fiziginin gelisimi icin basaridir” dedi. danimarka ekibi, ‘tasimayi’, en ufak enerji birimi kabul edilen kuantumun atomalti kaynastirma yontemiyle elde etti.

atomlari tasima veya isinlamada kullanilan ‘uzaktan atom sarmalamasi’ kavrami icin, yani, iki veya daha fazla atomalti parcacigin fiziki temas olmadan sarmalanmasi icin buyuk fizik alimi albert einstein, ‘bir uzakliktan hayalet gibi eylem’ tanimini kullanmisti.

http://www.sevgidamlalari.com/
kalipso
aslında amerikada gerçekleştiği yani nehrin bir tarafından öbürüne işinlanma yapıldığı söylenmektedir fakat daha uzağa geçilememiş
hea buraya mi yaziyoruz
efenim iki nokta arasındaki en kısa yol sanıldığı gibi yüzerek, kırmızı ışıkta geçerek ,atla bisikletle giderek değil o iki noktayı aynı nokta olacak şekilde uzayda katlamaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol