gilgamis

serco
uruk krali gilgamis yari tanri olmanin ve tanrilar tarafindan kral ilan edilmenin getirdigi ayricalikla ulkesini keyfine gore idare eder. acimasiz tavirlariyla sadece halkin degil tanrilarin da nefretini toplar.tanrica isthar kralin cezasinin verilmesi gerektigine inanir ve gucuyle un salmis enkidu’yu yasadigi batakliktan cikararak gilgamis’la dovusmesini ve oldurmesini ister. ancak olaylar tanricanin planladigi gibi gitmez gilgamis enkidu’yu yener, daha sonra bu ikili beklenen aksine dost olurlar ve beraberce bir cok macera yasarlar.
gilgamis’in gucune hayran kalan tanrica isthar o’na askini ilan eder fakat kral tarafindan reddedilince deliye doner. babasi anu’dan cennetin bogasini dunyaya gondermesini ve gilgamis’i oldurtmesini ister. kanatli dev bogayla yasanan mucadele sonunda gilgamis ve enkidu savasi kazanirlar ancak enkidu aldigi yaradan oturu hayatini kaybeder. arkadasinin olumuyle yikilan kral careyi nuh tufani’ndan kurtuldugu icin olumsuz olduguna inanilan utnapishtim’de arar.

utnapishtim ve karisi krala yardimci olurlar ve carenin denizin dibindeki bir bitkide oldugunu anlatirlar. gilgamis denizin dibine yaptigi yolculukta bitkiyi bulur fakat kaybeder. yolu yeniden ishtar’la kesisen gilgamis olumsuzlugu degil aski bulmustur.. flimin konusu buydu. flimde ayrica antalya ve kapadokya’da da cekimler olacakti. kenan imirzalioglu ise enkidu rolunu oynuycakti fakat mali imkansizliklar nedeniyle film cekimleri durdu ve filmin cevrilmesine son verildi.
anarchy in turkey
beni atoori midir nedir ilginc bir produktor un gelip arzı endam edip bizim medyamiziayaga kaldiran film.yilan hikayesine donen tefrikasiyle hakkaten destan olmustur...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol