mahmud ahmedinejad

0 /
sepulturk
ilk olarak belirtmek gerekir ki bir devlet başkanından çok kapıcıya benzemekte. fakat batı’ya karşı izlemiş olduğu politika -özellikle son ingiliz askerleri rehin alma krizi- hayranlıkla izlenesidir. tony blair’e iyi bir ayar çekmiştir.
chamomile
ingiltere ve abd’nin huzurunu kaçıran devlet lideri. bugün, 15 britanya askerinin serbest bırakılması talimatını vermiştir.
angelus
sırf amerika ve ingiltere ye kafa tuttu diye süper kahraman ilan edilmesini anlamadığım insandır. yarın birgün olası bir savaş halinde füzelerini incirlik e yolladığı zaman da aynı tutum sergienir mi bilemiyorum. tamam abd ve ingiltere nin şu güne kadar şerefli bir iş yapmadığından adı kadar emin olan bir birey olduğum bir gerçektir lakin "düşmanımın düşmanı benim dostumdur" mantığı da son derece yanlıştır.

edit: incirlik ten kasıt abd ye ait hava üssü değil bölge olarak incirlik tir, adana il sınırları içerisindeki incirlik tir.
independence
agustosun ilk haftasinda turkiye’ye gelecek olan ki$i.muhtemelen ankara’da da kendisinden uranyum zenginle$tirme projelerinden vazgecmesi istenecek ama kendisi hic de vaz gececekmi$ gibi gozukmuyor.
independence
turkiye ziyaretini, sirf anitkabir’e gitmemek icin resmi ziyaret degil de cali$ma ziyareti olarak degi$tiren ki$i.

e sen benim kurtaricimi, atami bile ziyaret etmeyeceksen(ki esasen bu sinirlardan iceri giriyorsan hic istemesen bile etmen gerekir) ben nicin seni sinirlarimdan iceri sokayim.tamam devlet terbiyesi diye bir $ey var ama ziyaretcinin de ayni terbiyeye uymasi icap eder.sirf atanin huzuruna cikmamak icin "cali$ma ziyareti" kisvesi altinda dumenler ceviriyorsan, o dumlenleri cevirmene olanak saglayanlari da alip yanina ulkene donuver.zaten o devlet yoneticileri severler senin ulkendeki rejimi, hic yabancilik cekmezler inan olsun.
angelus
"düşmanımın düşmanı dostumdur" mottosu sebebi ile kimi odaklar tarafınca "dost" olarak görülen birisidir. resmi anlamda cumhurbaşkanıdır, devlet adamıdır, vs.dir. lakin benim gözümde ülkesinde vinçlerde adam asan, kadınları toprağa gömüp taşlatan, tarihindeki sayısız ilim adamına, düşünüre bakmadan ülkesini karanlığa götüren bir adamdır. düşünce yapısı ile dünyanın daha uzak noktalarında konuşlanmış olup daha henüz medeniyetle tanışmamış kimi kabile şeflerini andırır. ha anıtkabir i ziyaret etmeyecekmiş, bu da onun eksikliği olsun, ayıbı olsun. zaten ata’nın huzuruna çıkmak bu ve bu arkadaşın zihniyetindeki bireylere ağır gelir, tartamazlar, kaldıramazlar. bugün bırakın iran cumhurbaşkınını, kendi topraklarımız içerisinde dahi bu huzura çıkmaya gocunan insanlar olduğundan bu eylem pek de şaşırtıcı gelmemiştir ayrıca.

ps: ha bi de dediğine göre iran da eşcinsel yokmuş. şimdi ben bu adama bakıyorum da, neyse. evet.
tria
anıtkabir’i ziyaret etmemek için ziyaret programını istanbula almış kişidir. bence tek sebep anıtkabir değil. bu gibi islami kesimdenim diye kendini yırtan adamlar gezi ve görüye çok önem verdikleri için istanbulu seçtiği de bir gerçektir. ne yapsın allahın iranlısı istanbul gibi bir yeri her zaman tadamaz (heleki bu kadar yollar kapatılmışken)...
bb
hastaymış kendisi. bir iddiaya göre günde 20 saat çalışmaktan hasta düşmüş. bir diğer iddiaya göre de bm genel kuruluna katılmak için gittiği new york da kendisine yüksek oranda radyasyon verilmiş x ray cihazından geçerken. ondan hasta düşmüş. ama er geç iyileşecekmiş, en azından yakın çalışma arkadaşları böyle düşünüyor.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol