nobel barış ödülü

insomnia jim
nobel odulunun biraz daha degisik versiyonu burda amac dunyada barisi kardesligi savunmaktir ama gelin gorun ki nobel baris odulu dunyanin anasini aglatan kisilere verilmekte.
melankomik
buradan itiraf ediyorum; kıbrısta türkler işgalcidir diyerek bu seneki nobel barış ödülünü almak gibi sinsice planlarım var. ama lütfen çalmayın orjinal fikrimi. benim o nobel. sikimde değilsiniz..

nıhahaha!!
sumpago
alfred nobel’in vasiyeti uyarınca, her sene ulusların ve halkların kardeşliği, silah ve orduların azaltılması, ve barış kongreleri düzenlemek için en çok çaba sarfeden kişi, kişiler veya kuruluşlara verilir.

nobel barış ödülü oslo’daki norveç nobel komitesi tarafından verilir. bu komitenin üyeleri norveç parlamentosu tarafından seçilir.

sen ne yazar eysin oyle
kara mizah denir bu ödüle..o kadar insanı sömür ac birak öldür, kır geçir..sonra bu insanlara yardim ediyor diye birilerine ödül ver..bu ödül ancak ne zaman bir anlam kazanir biliyor musunuz? bu ödülü vermeye gerek kalmayacak bir dünya yaratacak birisine verildigi zaman. yani ileride olması cok düşük bir ihtimal olmakla birlikte müstakbel bir abd baskanina verildigi zaman..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol