6 kasım 2005 sivasspor fenerbahçe maçı

nick nicki nickince
gayet tempolu ve heyecanli, izlerken keyif veren bir macti. iki takimda gol atmak icin oynadilar ve cok zevkli bir mac oldu.

macin basinda oynun mutlak hakimi olan sivas 5.dakikada ust uste kullandigi kose vuruslarindan sonra top bir anda sivassporlu sergio’nun onunde kaldi. sergio altipasin hemen onunde gayet rahat bir pozisyonda topu volkan’in bacakarasindan gecirerek golu buldu.

golden sonra fenerbahce biraz toparlandi ve topa sahip olmaya basladi. 11. dakikada sol kanattan gelen ortada alex iki futbolcu arasindan ceza sahasi disindaki aurelio’yu kafayla cok guzel gordu, aurelio cok sert ve isabetli bir vurusla muthis bir gole imza atarak takimina beraberligi getirdi.


o andan itibaren fenerbahce istedigi gibi oynu yonlendiriyordu. ataklari sirasinda appiah’in uzaktan bir sutu yan diregin disina carpip disari cikti. ilk yari berabere bitecek gibi gozukurken aurelio uzun bir topla ceza sahasi icine dogru hareketlenen alex’i gordu. bu sirada defans araya girdi ve kaleci acildi. alex defansin bir anlik hatasindan yararlanarak topa ayagini soktu ve petkovic’in terk ettigi kaleye topu birakti. boylece aurelio’ya golunun assistini yapan alex’e assist yapmis oldu.

ilk yari boyle bitti...

ikinci yarida fenerbahce tek tuk ataklarla oyunu kontrolu altinda tutuyordu. lorant ofansif anlamda iki degisiklik yapti ve bu degisiklikler hemen sonuc verdi. sol kanattan gelisen sivasspor ataginda fenerbahce savunmasi tam ceza sahasi cisgisi uzerinde ip gibi dizilince adini bilmedigim bir oyuncu defansin arkasina cok guzel bir orta yapti. bu topa kosan anderson cok sik bir ucan kafayla topu aglara gonderdiginde dakika 73 tu.

sonra fenerbahce asildikca asildi. mac adeta on dakika boyunca tek kaleye dondu. alex’in muthis pasinda luciano golu kacirdi. alex duvar paslasmasiyla kaleciyle capraz pozisyonda karsi karsiya kaldi ve kacirdi.

dakika 83 oldugunda fenerbahce rakip sahanin ilk metrelerinden serbest atis kazandi ve alex paslasarak kullandiktan sonra ceza sahasina hareketlenen tuncay’i muthis gordu ve tuncay kalecinin hemen yanindan topu aglara gonderdi. bu da alex’in ikinci assisti oluyordu.

bu dakikadan sonra sivasspor ataklar yapmaya calissa da daum selcuk’u ve kemal’i oyuna alarak orta sahayi guclendirdi.
kalan dakikalarda sivasspor’un bir penalti beklentisi, volkan’in bosa ciktigi bir pozisyonda cok net bir gol pozisyonu ve 4 dakikalik uzatmalarin son dakikasinda anelka’nin alti pas icinde topa dokunamayarak mutlak golu kacirmasi vardi.

sonucta schalke macindan yorgun ve moralsiz gelen fenerbahce, ligin surpriz ekibi sivasspor deplasmanindan uc puanla donerken, seyirciler de zevkli bir mac izlediler.
her iki takim futbolcularina da iyi niyetlerinden ve mucadelelerinden dolayi tesekkuru borc bilirim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol