ışık hızıyla berbat oyu vermek

ithilquessir
(1)zaten var olmamasi gereken bir entry’e sozluk cemiyetinin tepkisi.
(2)uzun suredir, "bu bana eksi vermisti soyle sevimsiz bir sey yazsada guzelcene kalaylasak" modeli pusuya yatmis insanlarin verilmis firsat uzerine icinde bulunduklari aktivite.
isimsiz kahraman
gunlerdir benim de farkinda oldugum, zaman zaman maruz kalip aldirmadigim ve yapanin kim oldugunu cok iyi tahmin ettigim halde sessizligimi bozmadigim eylem. soyle ki surekli oy verin derken sozluk ahalisinden beklenilen entrylere muhtesem oyu vermesi tabi ki degildir, her entrye hakki neyse onu vermesidir. ama bunu yapan kisi nasil bir zihniyettedir tam cozememekle birlikte sabrin sonunun selamet olmasini dilemekteyim. vardir boyleleri, vardir. her gordugu entrysine agzini yarim metre ayirip aa ne de guzel yazmis diye muhtesem oyu verdigi kisiler vardir, ki amac yalakaliktir; bir de baska kisiler tespit etmistir onlarin da geneli ne hikmetse bilgi icerikli entrylerine berbat oyu verir. sonra da kalbini ferahlatir bak sadece berbat vermiyorum diye. simdi soylemek istediklerimizi bir de orneklerle aciklayalim:

baslik:birinci nesil bilgi sozluk yazari
entry:$u dakika itibari ile alimlari durdurulmu$ yazar tanimlamasi.
yazar:independence
aldigi oy:muhtesem

baslik:baba bizi eversene
entry:baris manco, meral zeren, hulusi kentmen gibi onemli isimlerin oynadigi cok eglenceli bir film. baris abimizin yaptigi tek film ayni zamanda. filmdeki diyaloglar muthistir.
yazar:xerxes
aldigi oy:berbat

hmmm. ilginc tabi. bu iki entryi tamamen tesaduf olarak, karsima ilk cikanlardan sectim. eminim ki en basta independence rahatsiz oluyordur bu oylamadan, olayin uzucu yani sudur ki independence muhtesem oyu alacak bir suru entry yazmistir onlar yerine bu tarz entrylerin oylanmasidir can sikan. 3 aydir bu sozlukteyim, amacim eglenmek, bilgilenmek, paylasmak. daha once sirf bu oylamalar yuzunden birkac yazarimiz sozluge kustu gitti, kibrit copu olarak ben de yaptim bunu. burda can sikan berbat oyu almak degil, kalitenin sozlugun ne oldugunu anlayamayan kisilerce dusurulmesidir. ama aslinda bu kadar uzerinde dusunup, boyle uzun bi entry yazmak ta benim sacmaligim ne de olsa bu zihniyetteki kisi kisa surede ya sozlugun farkina varacak ya da tutunamayanlar kervanina katilacak. benim fikrim buydu, yazdim.
x
entryi okumadan, anlamadan yada daha otesi olan sirf uyuzluk, okuzluk, aptallik, bencillik, cakallik, mallik, puan du$urme vs.. gibi cok sayida orneklerle hitap edebilecegim entry muhte$em bile olsa verilen igrenc oy.
angelus
"sirf o beni gecmesin bu benim altima insin" seklindeki ic diyaloglar neticesinde yapilmis oldugunu dusundugum hadisedir. gönül ister ki kişi gerçekten okusun girilmiş entryi baksın evirsin çevirsin gerçekten işe yaramadığını, boktan bir giriş olduğunu düşünüyorsa o zaman kötülesin. ama yok berbat oyu vermek istediğin yazarın entryleri bulunur okumaya bile tenezzül etmeden verilir berbat oyu. hayir bu atraksiyonu gerceklestiren mal bunye zanneder ki kimse farkina varmaz kimse bilmez. hayir efendim kimlerin ne amacla bu atraksiyonu gerceklestirildi gayet iyi biliniyor, rahat olun.
fergadan
gece itibariyle benim de başıma gelmiş durumdur. 48 puan birden nasıl gitti anlayamadım. hayır okunsa da verilse, başım gözüm üstüne diyeceğim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol