birinci nesil yazarların sorumlulukları

ithilquessir
4 kasim 2005 tarihinden once bilgiclik onaylarini almis, ilk ve oz olmalari nedeniyle bir nevi cekirdek kadro niteligi tasiyan, gerek yazdiklari entryler gerekse sozluk icindeki genel tutumlariyla diger yazar ve comezlere ornek olmasi gereken insan toplulugunun uymasi beklenen davranis normlari.
ithilquessir
sozlugun oylama sistemini bagimsiz olarak yazilmis tek bir mesaji degerlendirmek icin kullanmak. belili kisilerin mesajlarina olumlu yada olumsuz bir on yargiyla yaklasmamak, gereksiz gerginlikleri cikarmak soyle dursun elinden geliyorsa ortami sakinlestirmek ve arkadaslarina sozlugun ne ’amacla’ var oldugunu hatirlatmak.
ithilquessir
arkadaslar:
birinci vazifemiz elebette turk istiklal ve cumhuriyeti ilelebet mudafa ve muhafaza etmektir. yine de arta kalan vakitlerimizde sozlukte yazdiklarimiz ve yazmadiklarimizla bir ornek teskil etmemiz beklenmektedir.
umulan sozlukten ’silinmeyecek’ entry’ler acmamiz degil, cercevelenip ornek olarak her yeni gelen arkadasa okutacagimiz eserler uretmemiztir. biz ozellikle bu sitenin amacinin ’bilgi paylasimi’ oldugunu unutmayacak insanlariz. bilelim ki bilgi sozluk insanlarin birbirleriyle konustuklari bir sohbet sitesi degildir. okudugumuz seyleri degerlendirmeden once bir saniye durup kisiselligimizden kurtulmaniz ve daha sonra sozlukteki tarafsiz bir goz olarak davranmamiz butun sozluk ailesi icin birlestirici bir yer tutmanizda bize yardim edecektir.
biz sozlugun sefasindan cok, cefasini cekicek, onu daha iyiye goturecek insanlariz. aramizda bazilarina bu misyon cok gelecektir. ancak soyu giderek tukenen bir sovalyeler toplulugu olarak aramizda her zaman savasacaklar kalacaktir.
sizden bir arkadasiniz olarak ’dusunmenizi’ oneriyorum. bu bizin en buyuk silahimiz olacaktir.
unutmayalim! yeni insanlar gelecek ve gidecek ancak bilgi-sozlugun bizden baska bir birinci nesli olmayacaktir!!!

reddy
eksi sozluk pratiginde de goruldugu uzere,biz birinci nesil yazarlarin yerine getirmesi gereken en onemli sorumluluklardan biri de,yeni nesil yazarlari sirf yeni geldiler diye asagilamamak,aksine onlari,kollektif bir anlayisin asilayicilari olarak bilgi sozluk’un sindirim kapasitesine uygun olcude kazandirmaktir.
ithilquessir
#198422 numarali entry yuzumu kizartmak icin orada gosterilmekle beraber kanimca birinci nesil sozluk yazarlarinin istenen ve sozlugu ileri goturecegine inandigim davranis normuna uygun davranislarin pratikte uygulamasini gostermektedir. incelenesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol