minibüs

0 /
independence
normalde aklina ve hayatina onem verenlerin asla binmemesi gereken ama turkiye’de 35 / 40 ki$inin icine sigabildigi tekerlekli arac;intihar etmek icin kullanilir.
angelus
icerisinde binbir turlu diyologa sahit olabileceginiz minyatur toplu tasima aracidir. ulkenin espiri uretme mekanizmasidir, nice cem yilmaz’lar barindirmaktadir bunyesinde. bilet veya akbil gecerli degildir, ulasim ucreti pesin alinmaktadir.evet.
serco
iftar zamani , is cikisi , tika basa dolu olan geceleri sogukta bekle bekle gelmemesiyle insani cileden cikaran ufak toplu tasima araci.
schenardi
şehiriçinde özel toplu taşıma aracı olarak kullanılan, genel olarak magirus veya peugeot marka olan, kapasitesinin sınırı kendisini kullanan şöförün insafı olan, anadolu da dolmuş olarak nitelendirilmekte olan fakat büyükşehirlerde dolmuş kavramı 8 yolcu kapasiteli midi-taksilere özgülendiğinden sözkonsu yerlerde minibüs adını taşıyan, şöförlerinin birbirlerinden yolcu çalmak adına durak önlerinde birbirinin önüne yanaştığı, yolcu çıkması muhtemel yerlerde yürüme hızıyla boş arazilerden geçen yollardaysa f1 aracı hızıyla hareket eden araç.
tzevryl
peugeot marka olanları dillere destan olan ve dışarı kessinlikle ses vermeyen 4 tekerli ulaşım aracları. bu aracların ozel bi tasarımı var. tüm motor sesini yolcunun beynini parçalayacak şekilde mükemmel bir akustikle iceri vermişler. bütün ses icerde yolcuya giriyo yani. ayrıca bu peugeotlar normal kapasitesi 19-20 kişi olmasına rağmen rahatlıkla 50 kişilik kapasiteye ulaşabilirler. o derece de kullanışlılar.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol