bu sözlükte düşünce özgürlüğü yok mu

psychic
eemi (aciiisini da yazim de: evrendeki en mutevazi insanim) kisisine yapilan saldirilardan sonra aklima gelen sorulardan baska biri.
darth sidious
sunu bilmekte yarar var. sozlukte yazilan entrylerin ki daha once basligim altina ornekleri eklendi( ve yazarlar pismanliklarindan kendi istekleriyle sildiler)yazilan entryler kisilik haklarina saldiri icermiyorsa silinmez. darth sidious ya da independence basliginin altina isten anlamayan saf insanlar yazabilirsiniz ve kimse size hak edildigi halde siktir lan demez. kimseyle benim genel kulturum seninkinden fazla tarzinda bir iddiada bulunma geregi duymuyorum kendi adima. bu sozlukteki hicbir yazar benim bilgimi ve genel kulturumu sinayamaz sonucta. ben kendi bilgimin sinirini bilmiyorum. bunu kimse de bilemez. kimse bildigi tum bilgileri cikarip masaya koyamaz. beynindeki bilgi yuklu elektronlar harekete gecip klavye yardimiyla sozluge gectiginde herkesin bilgisine sunulur. bunun sinavini bize karsi vermeyeceksiniz tabii ki. ama sunu akil edebildiginizi dusunuyorum tum entryleri ve basliklari duzeltme ve silme yetkisini elimizde bulunduruyorsak, yazarlarin yazarlik vasiflarini ellerinden almak gibi bir hakka sahipsek ve bunlar oldugu halde bu sozlukte demokrasi yok mu diye baslik acilabiliyorsa bu sozlukte demokrasi vardir.
maliyeci
sozluge ayda bir kere ugrayip sonra da arkadasinin hakkinda yazilanlari gorunce "vay nasil olur,vay nasil derler onun hakkinda bole bir sey" diyerek hepsi ayni anlamda olan sirf polemik icin baslik acmaksa demokrasi,sokayim oyle demokrasiye.bunu yazan bilmez mi ki isteseydi sana ithafen bir seyler yazmak yerine bir tiklamayla seni ucurabilecegini? ucurmuyor iste buyur sana demokrasi.mevzu bahis yazar da girip atip tutmus,istese onu da atabilirdi.demokrasi dedigin sey kimsenin elestirilememesi midir?
independence
"bu sozukte du$unce ozgurlugu yok mu" ba$ligini acabilek kadar du$unce ozgurlugunun var oldugu bir ortamda, sirf provakatif ciki$lar adina bu soruyu sormak luksune sahip ki$ilerin basit ve cirkin serzeni$leri.

bu sozlukte du$unce ozgurlugu var.bir de du$unce ozgurlugunden kaynakli du$uncelerin ifade edilebilme yontemi diye bir yondem de var bu ozgurlugun pe$i sira."sozlugunuzun de sizin da topunuzun amina koyayim" $eklinde bir entry yazana kadar kimse bu ba$ligi acan yazarin tavuguna ki$t dememi$ti misal.ne bu ba$lik silinmi$ti, ne de acmi$ oldugu provakatif ba$liklar silinmi$ti.hatta kendisine konu ile alakali mesaj dahi atilmami$ti.havlar havlar susar diye du$unulmu$tu.bilemezdik ki itin kuyrugunu ne kadar utulersen utule gene dikilir.hata yapmi$iz.

not:biraz kaba olan bu entry sadece $ahsin "sozlugunuzun de amina koyayim topunuzun da amina koyayim" $eklindeki ve kendi seviyesini, karakterini belli eden soylemine kar$i elde edilen bir cevap hakki sonucunda yazilmi$tir.bu baglamda herkes bilmelidir ki bilgi sozluk ba$i bo$, sahipsiz bir site degildir.yazarindan moderatorune herkes bu sitede hak sahibidir ve elbette yeri geldiginde hakki olan yeri savunacaktir.
x
ustunde ya$adigimiz topraklarin anayasasinda oldugu gibi bu sozluktede du$unce ozgurlugune inandigim fakat gereksiz oldugunu du$undugum bir ba$lik.
angelus
düşünce özgürlüğü vardır, isteyen istediği kişi, nesne, olgu, şu ve bu için istediği şekilde düşünebilir. lakin gelin görün ki bunu istediği şekilde sözlüğe yansıtamaz, kişi evinde, okulda veya parkta "angelus götün tekiymiş" şeklinde saatlerce düşünebilir ama sözlüğe;

başlık: angelus
entry: götün teki olan yazar.

şeklinde bir tanım yapamaz, yaparsa ayıp eder, hakaret etmiş olur, entrysi silinir, muhtemelen uçar gider.

ps: angelus örneği görecelidir, tüm yazarlarımız için geçerli olan bir durumdur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol