ken ile ryu arasındaki fark

xerxes
street fighter’in en baba karakterleri bunlardir tabii ki. ikiside dovus ozellikleri acisindan birbirine cok benzerler. sadece ryu beyaz giyer, ken ise kirmizi giyer. simdi efenim bu iki saygideger dovuscumuzun elbette cok ufak farklari vardir tabii. mesela ken’in oruken hareketi yani havaya dogru yaptigi aparkat hareketi ryu’ya gore daha yanlamasinadir. yani bununla oruken cekmek daha kârlidir. ancak ken’in tekmesi ryu’ya gore daha zayiftir. ryu’nun oruken hareketi daha diklemesinedir. yani daha dik yapar o yuzden ken’den zayiftir. dik yaptigi icin bazen rakibinize cakmaniz zordur. ama ryu’nun tekmeleri ve ozellikle dep dep duket hareketi superdir. ikisi de iyidir yahu...
made in heaven
genel kaninin aksine ryu’nun oruken hareketi dikine olmasina ragmen oturttugu zaman ken’in orukeninden daha fazla enerji goturebilecek guce sahiptir.aralarindaki bir diger fark ise ken pic takilir,ryu daha efendi daha agirbaslidir.
peach
-ryu daha capon kiliklidir.
-ken in orukenlerin neredeyse yan donmek bi yana sirtini doner havadayken efendim.
-daha sonraki versiyonlarindan ken in orukenleri ryu nun aduket leri daha revaca gelmistir.
spooky
adamin yanindayken tekme tusuyla adami atmak istediginizde ken artisliginden olsa gerek bi takla fazladan doner ve adami oyle atar. delikanli ryu ise yere yatar ve yarim donmeyle adami firlatir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol