sınıfa yeni gelen öğrenci olmak

isimsiz kahraman
ba$ka bir okuldan gelen cocuk olmanin omzunuza yukledigi agir yuku kaldirmakla e$degerdir. ozellikle ilkokul caglarinda kati suretle di$lanma sebebidir. ogretmen gelen cocugu "evet, bakin yeni arkada$iniz hadi hep birlikte ho$geldin diyelim" diye tani$tirir sizi, hep birlikte hoooo$$geldiinnn diye bagri$ir eskiler. ama gercek boyle degildir, oyunlara katmak istemezler sizi, ogretmene de soyleyemezsiniz hemen ispiyoncuya cikar adiniz. bu acigi daha cok calisarak, zekanizla, becerinizle kapatmak zorunda kalirsiniz. sonra da ertafinizda pervane olan bir ton yalaka bulursunuz.
ilkokulda babamin gorevi nedeniyle sikca okul degi$tirmi$ oldugumdan ne demek oldugunu cok iyi bildigim olaydir. basit gibi gorunse de zor bir $eydir aslinda.
(bkz: anilarim depre$ti lan sozluk)
angelus
yeni yapilmis bir okul olup, okulda ki ve sinifta ki diger 1253 ogrenciyle birlikte -tahmini okul mevcudutur- ayni sifat tasiniliyorsa pek de onemli bir olay degildir. tez zamanda kaynasmaya bakilmali, dostu dusmani iyi secmeli ve terli terli su icilmemeli.
valequentill
’’bu kızlar hiç teneffüse çıkmaz da hep şu arka sıralardabirbirlerine hava mı atarlar?’’ şeklinde soru işaretleri oluşturur akıllarda...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol