malatya çocuk yuvasinda dehset

independence
malatya’da bir cocuk yuvasinda cocuklara uygulanan i$kencevari muamele kameralar tarafindan tespit edilmi$.dun bir kanaldaki haber programinda yayinlandi.sanirim star tv’de yayinlanan de$ifre programindaydi.tam emin degilim.cocuklarin kafalarini birbirine vuran ve "ba$i ortulu!" kadinlar mi ararsiniz, onlarca cocugun cirilciplak bir $ekilde ayni yerde zoraki olarak yikanmasini mi ararsiniz, kafasina terlikle vurulanlar mi ararsiniz, cocuklara yapilabilecek her turlu i$kenceyi ekranlarda izlemek mumkundu dun gece.bir $ekilde kameralara cekilmemi$ olsaydi bu i$kence bahsi gecen cocuk yuvasi acik oldugu surece de kesinlikle devam edecekti.cocuk yuvasinda cali$an bakicilarin hepsinin ba$inda turban var, sozde dindan insanlar fakat kesinlikle konunun egitimini almi$ uzman ki$iler degil.soylenecek cok $ey yok.umarim en kisa zamanda cezalarini cekerler.
serco
1-devlet bu sahislari(bakicilari)goreve hangi gerekceyle almis acaba? hepsi basortulu ve dindar gorunumunde peki allah ve vicdan korkusu nerede?
2-ellerinde bakicilik diplomasi mi var?
3-pedagojik formasyon almislar mi?
4-bunlar 19 yillik devlet memurlari hic egitilmediler mi acaba?(kurs yada seminer)
5-ve kurumun muduru uyuyor muymus? o sesleri hic mi duymadi?tuyler urperten vahset goruntuleriydi.
msscat
iki gundur gundemimizi mesgul eden bir olay. ayrica dun mehmet ali birand’in sunuculugunu yaptigi kanal d haber programinda cok dogru bir tespit yapilmasina neden olan insanlik disi olay. program esnasinda ugur dundar’in 30 yildir bu tarz olaylari gun isigina cikarmaya calistigindan bahsedilmekteydi. yine programda faturanin uc-bes kisiye kesildigi ve olaylarin unutulup gittigine dikkat cekilmisti.cagimizin her diliminde bu tarz olaylarla karsilasma durumu soz konusu olacak ise o zaman sorulmasi gereken soru denetim gorevini ifa edemeyen devlet bakanlarina, mufettislere ve diger gorevlilere ne gerek vardir bu ulkede olabilecektir. birakiniz yapsinlar birakiniz gecsinler birakiniz ezsinler midir acaba bu durum yoksa bilemedigimiz bir baska sorun mu vardir?
isimsiz kahraman
ne yazik ki hemen hemen her yuvada gerceklesen iskence olayinin malatya ayagi. once yuva nedir onu tanimlamak gerekir; yuva sicakliktir, sefkattir. hayatla erkenden tanismak zorunda kalan cocuklara bir nebze olsun yardim eli uzatmak icin vardir bu kurumlar. sozde boyledir. lakin ozde, sahipsiz olana sahip cikmaz kimse. doversin sesi cikmaz, muhtactir size ve hatta minnettardir kafasina vura vura yedirdiginiz lokmalar icin. yokluk denen illet elini kolunu baglar insanin cunku ve bu kucukler buyuyuverirler birden buyuklerin kucuk oldugu memlekette. aciyla tanismak yetmemistir aci hayatlarinin ta icindedir, ve bir gun cismen de buyume vakti gelir onlara. bu kez oc alma sirasi onlarindir, isveren olurlar ornegin, himayelerindekileri ezmeye baslarlar yavas yavas kuculurler tekrar. ve belki hayat onlara oyun oynamaya devam eder yoklugun cemberinde bogulurlar, nefes almaktan vazgecip yasarlar oylece bir hic gibi, sonlarinin nereye varacagini bilemeden. derken gelsin dunyanin civisi cikmis diye hayat kadinlarina namussuz sifati yapistiranlarin namuslulugu, hirsizlara nefretle bakan gozlerin masumlugu. biz olayin hicbir yerinde yokuz zaten, suclu tamamen onlar. haketmislerdir dayagi, iskenceyi. ne de olsa insanca yasamak dogustan sansli olanlara ait bir olgu. ha bir de yasasin insan haklari, ozgurluk, adalet.
independence
yapilan ara$tirmalarda 40 ayri cocukta darp izleri bulunmu$ ve konu ile alakali 5 ki$i tutuklanmi$.cocuklarla alakali verilen raporda goruntulerin 1 ay once cekildigini goz onunde bulunduracak olursak cocuklara sistematik bir $ekilde i$kence yapildigi bulgularina ula$iyoruz $eklinde not du$ulmu$i.tum bu olanlar avrupa birligi’ne tam uyelik muzakerelerine ba$layan turkiye’de cereyan ediyor.konunun ba$ini okuyamayanlar yanli$ du$uncelere kapilmasin.olanlar cezayir ya da afganistan’da falan degil.son donemlerin en buyuk atilimlarini gercekle$tiren ulkede, turkiye’de oluyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol