sokaktaki adam

31subat
televizyoncularin halki tabir etmek icin kullandiklari itici tanim. bir sokaktaki adam olarak bana sunu hatirlatir, buyuk usta can yucel’in x sensin, y gotune girsin formatinda, hep beraber tum televizyoncular icin geliyor: sokak sensin, adam da gotune girsin.
31subat
butun samimiyetimle bir gun canli yayinda bir televizyoncunun yanima gelip bu cumleyi soylemesi durumunda asagidaki diyalogun yasanacagini buradan ilan ediyorum:
- evet sayin seyirciler, simdi de konu hakkinda halkimiz ne dusunuyor onu inceliyoruz, simdi yanimizda bir genc var. evet sokaktaki adamin fikrini almak icin mikrofonu ona uzatiyorum.
- mikrofon da, sokak da, sokakdaki adam da ananizi siksin. rahatladin mi? rahatlamadiysan bi daha.
xerxes
ozellikle savas ay denen gazeteci musveddesi er kisinin uyguladigi roportaj metodudur. once savas ay ortaya salak bir konu atar. mesela "hulya mi hulya avsar-gulben mi gulben ergen" seklinde bir konu bulur, sonra sokaktaki yamrik yumrik tiplere bu soruyu sorar: hulya mi-gulben mi?. sokaktaki salak tipler de: "valla gulben daha iyi bence, yok bence hulya daha iyi daha basarili" seklinde bir suru hede hode cevaplar verirler. sanki o cevap verenler turk milletini temsil ediyorlar. yani anlayacaginiz sokaktaki insanin nabzini olcmek, fikrini almak adina yapilan bir cesit goz boyama olayidir...
kurt cobain
insana sokaklari mesken tutmus izlenimi veren halbuki mecbur oldugu icin sokaga cikmis ve muhtemelen bir anketor yada muhabir tarafindan sokaktaki adam damgasi yemis sahis. sokaktaki adam adam olmak icin hicbisey yapmamasi onun hicbisey yapmadanda bi sifata layik gorulebileceginin kanitidir.kendisiyle gurur duysundur.evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol