sevda ne yana düşer usta

xerxes
ibrahim tatlises’in cok az bilinen bir sarkisidir ve ibrahim tatlises’in 1982 cikisli "yalan" albumunde yer alir bu sarki. bu sarkiyi ozellikle ibrahim talises’in "yalan" albumunde dinleme olanaginiz vardir. sarkida dikkat ceken arif sag’in baglamasi, kemanlarin ahengi ve tabii ki ibrahim tatlises’in o yillardaki gencliginin verdigi dinamizmle sesinin muhtesemligidir. sozleri de soyle.

elim sanata duser usta
yurek aciya
olum hep bana
bana mi duser usta?

sevda ne yana duser usta
hicran ne yana
yalnizlik hep bana
bana mi duser usta?

gurbet ne yana duser usta
sila ne yana
hasret hep bana
bana mi duser usta?
xerxes
refik durbas’a ait bir siirdir ayni zamanda. burhan bayar bestelemis, ibrahim tatlises soylemistir 1982 yilinda. bu sarkiyi ozellikle ibrahim tatlises’in alisan isimli filminde dinlemeniz mumkundur. sarkidaki baglama sesini, keman partisyonlarini dinlerken "adamlar yapmis hakikaten" dersiniz. tabii sarkiyi soyleyeni, yani ibrahim tatlises’i de unutmamak gerek. adam sesini konusturmus kardesim. baska soze ne hacet?...
agire jiyan
kizilirmak’tan dinlenmesi gereken turkudur. ibrahim tatlises’in soyledigi versiyonunu dinlemememe ragmen gonul rahatligiyla diyebilirim ki katli vaciptir onun.
halbuki ilkay akkaya ne guzel soyler usanmadan defalarca dinlersiniz, bi daha bi daha bi daha. ta ki acidan yureginiz kavrulana kadar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol