aytron senna

isimsiz kahraman
ayrton senna (tum adiyla ayrton senna da silva) 21 mart, 1960 - 1 mayis, 1994 arasinda yasamis,zamaninin en unlu araba yarisi suruculerinden biridir. brezilyali olan senna, formula bir dunya birinciligini 3 kere kazanmistir.

senna, 1988 yilinda alain prost’un takim arkadasi olarak mclaren f1 takimina katildi. bu ayni zamanda da, iki unlu yarisci arasindaki unutulmaz cekismeli yarislarin baslangicini olusturur.

senna, yaris yolunda acimasizligi, kararliligi, olcululugu ve disiplini ile konusunda uzmanlasmis, daha once hic kimsenin basaramadiklarini (65 buyuk odule birinci sirada baslamak gibi) basarmistir. ozellikle yagmur altinda yapilan yarislarda hic kimse eline su dokememistir. senna monako buyuk odulunu kimsenin basaramadigi bir bicimde 6 kez kazanmistir.

1994’de senna gerileyen mclaren takimini birakip, donemin en iyi takimi olan williams takimina gecmistir. bu takimla ucuncu yarisinda, san marino buyuk odulunde, yarisi onde gotururken tamburello donemecinde yoldan cikip yol kenarindaki beton duvara onden carpma sonucu 34 yasinda olmustur.

kaynak:wikipedia

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol