havran

deathless
havran , marmara bolgesi ’ nin guney marmara bolgesi icinde balikesir iline bagli 2000 yili 26,672 (ilce merkezi 10162 koyler toplami 16510)nuuslu ilce merkezidir.yuzolcumu 559 km2 olan havran ’in 7 mahallesi ve 26 koyu vardir.buyukdere beldesi belediyliktir.
dogusu ivrindi ilcesi , batisi edremit ve buhraniye ilceleri , kuzeyi yenice ilcesi ve guneyi buhraniye ve ivrindi ilceleri ile cevrelenmistir.deniz seviyesinden yuksekligi 33 metredir.
kasaba kuzeyindeki ormanlarla kapli buyuk cal dagi ’ nin guneybati eteklerinde havran ile edremit ovasinin kuzeybati kenarinda , havran cayinin kuzey kiyisinda yer almaktadir.kasabanin etrafi genis zeytinliklerle kaplidir.
balikesire 80 km uzaklikta olan havran edremit ’ e 7 km canakkale ’ ye 143 km.izmire ise 200 km mesafededir. deniz ve hava ulasimini edremit uzerinden saglayan havran’ a en yakin demir yolu istasyonu balikesir ’ dedir.
deathless
275 okkalik top mermisini kaldirip ocean zirhlisini batiran onbasi seyit cabuk nam-i diger kocaseyit de havranin kocaseyit koyundendir. ruhu sad olsun.
gecen aylarda kaybettigimiz halil soyuer 1921 yilinin ocak ayinda havran’ da dogmustur.
http://www.havran-bld.gov.tr/ belediyenin web adresidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol