mutlu aşk hayatınin sırları

31subat
is bu basliga "ahan da sevgilimle supper gecinebilecem" dusuncesiyle gelen bilgic icin onsoz:
yok boyle bir sey

efendim; konumuz asksa hepimizin soyleyecek bir seyleri vardir malumunuz. benim pek yok aslinda. bir arkadasim derginin birinden kesip bir yazi yollamis. buyrun paylasiyorum:
not: parantez icinde yer alan yazilar tarafimdan ilavedir, yazinin orjinaliyle alakasi yoktur.

1) oldugunuz gibi davranin, yapmadiginiz seyleri kizin gozune girmek icin yapiyormus gibi gostermeyin.
(bunu biz de yapmak istemiyoruz ama onlar da bizden olamadigimiz bir kimligi istemesin. deliyurek sadece filmlerde var diye anlatsin biri bunlara)

2) kucuk bir tartismada fazla ustune gitmeyin, alttan alin. zaten kiz olay bitince gelip size sarilip "ozur dilerim hayatim" diyecektir.
(tabi tabi, sonra da ayni konuda her seferinde kavga edip duralim. nedir yani bi kez bagirip konuyu kapattirsak daha iyi degil mi?)

3) bazen kucuk jestlerle onu dunyanin en mutlu insani yapabilirsiniz. misal bulusmaya gittiginizde elinizde 2 sinema bileti, 1 buket cicek.
(amcan sinemaci, teyzen cicekci galiba. oldu olacak bir de halici bi akrabandan kirmizi hali alalim)

4) sevdiginiz kiza yaklasmak icin bahane aramayin. gozler kalbin aynasidir, goz goze bakismayi saglayin bu size yeter.
(sonra da kizin arkadaslarina "herifin biri bana mal mal bakti butun gun ama icraat yoktu" diye dalga gecmesine vesile olalim. sanki herkes telepati uzmani)

5) hava atmayi denemeyin, kizlar hava atan erkeklerden hoslanmaz.
(ustu acik bi arabayla son ses muzik yoldan gecen krolara ic geciren biziz herhalde. kulliyen yalan. kizlar hava atan erkekleri seviyor)

6) guvenini kazanin, aileden birisi gibi davranin.
(buna itirazimiz yok, guven kazanmak dert degil, yeter ki telefonumda kayitli butun kiz isimlerini tek tek sorma paranoyakligina dusmesin)

7) abartiya kacmayin, yalan soylemeyin.
(dogrudur, buna bir sey demiyoruz, yalan kotudur, tu kakadir, pistir)

8) kavgaci biri olarak taninmayin, tatli sert olun
(tatli sert nasil oluyor ya? erkek kiz arasi gibi bir sey mi bu da? oldu olacak etek de giyelim)
isimsiz kahraman
aragon’un dedigi gibi mutlu ask yoktur. erol evgin de bunu dogrular nitelikte bir sarki soyler ben imkansiz asklar icin yaratilmisim.
lakin bazen tum onermeler yanilir ve hic ummadiginiz bir anda umulmadik olanda bulursunuz aski. sonsuz mutluluklar tadarsiniz, sonu gelmesin dilersiniz. karsilikli anlayistir bunu saglayan, saygidir, guvendir, en onemlisi sizin disinizda tanimsiz kalan sevginizdir bu mucizeyi yaratan. zaman zaman kirilmalar darilmalar da olur tabi, kucucuktur dunyaniz size aittir. bazen dunyanin tersten dondugu anlar da vardir, ama her sey duze cikar siz isterseniz. budur mutlu ask hayatinin sirri, once onu bulmak, sonra onun icin yasamak, fazlasina gerek yoktur, nefes aldigini bilmek dahi mutlu eder sizi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol