american beauty

bastardo
tarih:1999
yonetmen:sam mendes
senarist:alan ball

kevin spacey’in rezalet bir hayati var. adam artik yasamak istiyor. oglu ayri bir dava. komsusuri ayri bir acayip. inceden kacik insanlar hosunuza gidiyorsa kesinlikle mukemmel bir film.
strahd
fight club ile benzer temalı filmler olmalarına rağmen, fight club adlı filmde daha yakışıklı çocuklar oynadığı için daha popüler olmayı başarmıştır. kevin spacey bir harikadır, ağır felsefi bir film değildir ama insanın hayata bakış açısını değiştirebilecek potansiyeli vardır, beni derinden etkilemiştir. arada bir ben de "just an ordinary guy with nothing to lose" modeline bürünürüm.
paulina
rahatsız filmlerden biri bence. kopuk aile hayatı içinde herkesin kendini bulma çabası ile ortalığı *ok götüren filmdir.
passive
fight club’la uzaktan yakından hiçbir alakası olmayan hoş film.kevin spacey ’nin oyunculuğu ise görülmeye değer.en iyi film,en iyi yönetmen ve en iyi aktör ödülleri de dahil olmak üzere 5 tane oscar almıştır.iyidir hoştur da fight club dururken bu filme 5 oscar vermek ne kadar doğrudur tartışılır...
sepulturk
filmin başında birbirinden bağımsız sürüyle konuyu filmin sonunda birleştiren bir sanat eseridir. oscar’ı almayı sonuna kadar haketmiştir. kevin spacey için söylenecek çok fazla bir şey yoktur. onun için normaldir bu tarz rol kesmeler.
hallucinogen
çok basit bir hikayeden güzel bir sinema filmi çıkarılabileciğinin en sağlam örneklerinden biri.aile hayatının kendi doğal süreciyle ailenin mensuplarının bu küçük temel toplum içindeki değiştiril(e)mez rolleri arasındaki gerilimden beslenerek onların onların kendi dünyalarını yansıtmış olduğunu düşündürmüştür.
aello
düşündürücü. amerikadan böyle bir filmin çıkabilmiş olması şaşırtıcı, ’american beauty’ adını göz önüne alırsak. güzellik nedir diye sordurur, fakat bir takım şeylere farklı gözle bakmanın ötesindedir anlattıkları. film biter bitmez çalan because şarkısı cuk oturmuştur üstelik, başka şarkı koysalar olmazmış, 12den vurmuşlar. nihayetinde çok güzel bir film.

edit: bir de, "çok sapık, kafadan çatlak bunlar, ne biçim film" gibi yorumlar getirenler de halt etmiş. evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol