sözlükte siyaset

maliyeci
(bkz: sozlukte siyaset yapilmaz)

bir yil sonra gelen düzeltme: siyaset hayata dair,sosyal olan her şeyin içinde vardır.her davranışımızla o davranışın içine girdiği kategoride bir tavır,bir tutum geliştirmektir siyaset.yani etkileşimde bulunulabilen her alanda herkes siyaset yapıyor demektir.bu geniş anlamda siyasettir.dar anlamda kastedilen ülkemizde ve dünyada sıkça rastlanan kirli,klişe sözlerden oluşan geyiklerdir.öyleyse sözlükte siyaset yapılmaz derken kastedilen siyasi alanda kirli,klişe tutumlara saplanmamak olmalıdır.yazarların düşünceleri yüzünden birbirlerine laf sokmamaları olmalıdır.yoksa siyasete kayıtsız bireylerin ne toplumda ne de sözlükte pek de bir yeri olduğunu düşünmüyorum.
isimsiz kahraman
sozlukte basliga uygun oldugu surece her turlu tanim mubahtir zannimca, siyaset te bunun icinde yer alir. amac propaganda yapmak olmasin yeter ki, sozluk biraz dikkatli incelendiginde bu tur entrylerin oldugu goze carpacaktir. sozlukte siyaset yapilir hem de alasi yapilir, lakin foruma donusturulmeden cizmeyi asmadan, nerde duracagini iyi bilerek yapilmalidir. aksi halde sizi ne sozluk ne toprak alir.
maliyeci
siyasetten anladigimiz fikir beyan etmek,politik konular da dahil kisilik haklarina saldiri icermeden bildigini,dusundugunu soylemekse bu zaten insan dogasinin,hayatin,dolayisiyla sozlugun bir parcasidir ve vazgecilemez.ancak "siyaset yapma","siyasetci" dedigimizde aklimiza gelen anlamlari da goz onunde bulundurur ve ozellikle bir baslik altinda bulunan entryler birbirinden bagimsiz olmaktan cikar da birbirini refere ederse,polemik olusur ve sozluk foruma donusurse bu anlamda sozlukte siyaset yapilamazdir kanimca.
capt it all
amaç propoganda olmadığı sürece ve kendisi gibi düşünmeyenlere bok atılmadığı sürece olması gerektiğini düşündüğüm olay.

ben siyasetle ilgili birçok şeyi sözlükten öğrendim... sözlük de bir amaç da bilgi paylaşımı ise, konusu siyasi de olsa bilinenlerin aktarılmasından yanayım.
sepulturk
son bir iki haftadır yazarlar arasında iyice ayyuka çıkan olaydır. herkesin bir siyasi görüşü o veya bu şekilde vardır ve bunu dile getirmekte son derece haklılardır. sonuçta internet ve sözlükler bilgilerin ve fikirlerin paylaşıldığı platformlardır. herkes özgürce fikirlerini paylaşır. sözlük için konuşmak gerekirse de; eğer karşı olunan bir fikir varsa bunlar özel mesajlarla dile getirilir. yazarların birbirlerinin başlıklarına entry girerek değil. son zamanlarda sözlükte bu olayın abartıldığı bir durum vardır. sürekli yazarların başlıklarına entry’ler girilmektedir. sözlük formatının tamamen dışında olan bu hareketler bir çok yazarı da rahatsız etmektedir. sözlükte siyaset yapıcam diye kimseye hakaret içeren sözcükler kullanılmamalıdır. bir kişi kullanırsa devamı gelir. "ilk önce o başlattı" gibi çocuksu kelimeler de içi boş söylemlerdir. sözlükte siyaset kavramı olmazsa olmazdır daha önce de belirttiğim gibi. ama bu olay sevgi olmasa bile saygı çerçevesinde olmalıdır.
ya basta viva zapatista
sürekli ’’yapmayın, yapmayın’’ diyerek aslında herkesin yaptığı bir davranış türüdür.

bunun sözlükteki yapmayın deme versiyonu insanın aklına dondurmam gaymak’daki meyhane sahnesini akla getirmektedir.gerçekten okulda yapma, işyerinde yapma, sendikada yapma, yemekhanede yapma, meyhanede yapma...sözlükte yapma. nerede yapacak insanlar bu hayatlarına yön veren siyeseti.filmde de dediği gibi tuvalette mi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol