gürcü

kalidor
1500 yıldan fazla bir süredir kafkaslarda yaşayan halk.93 harbi sırasında rus ve ermeni güçleri tarafından türkiye’ye göç etmek zorunda bırakıldılar.türkiye’de şu an da aralarına dahil olduğum, türk kimliğini gururla taşıyan; 2 milyon’dan fazla gürcü asıllı türk var.
mebs
yumruk kadar gıravat takıyorum hala bana gurci diyorlar sözüyle tanınnan, doğuştan lise mezunu olduklarını ileri süren, benim etrafımda da bolca bulunan, hemen hemen hepsinin benim de oradan gelmiş olduğum batum’lu olmasından ötürü kan bağımız bulunduğu ve bu yüzden de ayrı yetten sevdiğim kişiler olup, birçok ortak yönümüzün olması, örf ve adetlerimizin hemen hemen aynı oması hatta dillerimizin bile birbirine benzemesi bizi birbirimize daha da bağlamakta.bu arada ben mohti lazım onlar gürcü. esasında hepimiz türküz hepimiz müslümanız başka söze ne hacet.
aycan
en bilindik özellikleri inatçı olmalarıdır,gürcü inadı tutarsa vazgeçirmek hemen hemen imkansızdır,güleç tiplerdir,karadeniz bölgemizde bolca bulunurlar.
valin
günümüzde gürcülerin çoğunluğu gürcistan topraklarında yaşamaktadır. gürcistan’da yaşayan gürcülerin 3.900.000’dir. ayrıca türkiye’de 300.000 kadar gürcü kökenli bir nüfusun olduğu tahmin edilmektedir.rusya’da 198.000, abd’de 150.000, azerbaycan’da 50.000, iran’da 50.000, batı avrupa ülkelerinde 50.000 ve ukrayna’da 34.000 gürcü vardır.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/g%c3%bcrc%c3%bcler"’dan alındı
elma sekeriiii
sava$ ekonomisi dolayısıyla ayda 35 dolara çalı$tıkları ülkelerinden turkiye’ye evlerde ya da türlü i$ yerlerinde kaçak olarak calı$mak üzere akın akın gelirler.

onlara i$ saglayan komisyonerler de bok gibi para kazanırlar bu insanların sırtından.
elma sekeriiii
türkiye’ye çalı$maya gelen gürcüler çok bakımlıdırlar.

misal, temizlige gelen çogu gürcü kadın, makyajsız evin içerisinde gezmez. sürmesiz dı$arı çıkmaz.

alkı$lanası bir çabadır, evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol