dünyanın geceleri karanlık olması sorunsalı

carpediem
su zamana kadar dunya geceleri neden karanliktir sorusunun cevabini dunyanin kendi etrafindaki donusu yuzunden seklinde cevaplandirdik. oyle degil midir, gunes isiklari dunyaya ulasmaz. soyle dusunursek; evrende birsuru yildiz var ve gunesten daha buyuk de bir cok yildiz var. bu durumda onlar neden aydinlatmiyor dunyayi? bu soruya da o yildizlar cok uzak seklinde cevap veririz. ama gece gokyuzune baktigimizda cok fazla yildiz goruyoruz ve hepsinin isigi dunyaya ulasiyor, kesisim noktalari olan dunyayi aydinlatmalari gerekiyor bu durumda. bizim hala karanlik olmamizin sebebi ise evrenin yeterince buyuk olmamasi ve yeteri kadar yildiz bulunmamasi.
louandreassalome
karanlık çökünce mi gece oluyor;gece olunca mı karanlık? sorusunu aklıma getiren başlık.sorun astronomik olanından da çok kavramlaştırmada yatıyor kanımca.
underpressure
"neden dünyada yaşıyoruz sorunsalı," gibi bir sorunsal olsa gerek.
24 saatlik bir gün diliminin çeşitli saatlerinde karanlığa gömülüyoruz ve biz bu karanlığa gömülme olayına akşam veya gece diyoruz. bir kere, güneşin dünyaya uzaklığı 150 milyon kilometredir. ikincisi güneşin kütle hacim ve enerji gücü oldukça devasadır. sözünü ettiğin yıldızların dünyadan uzaklığı ise bilmem kaç milyar kilo metredir ki bu durumda onların ışıkları cılız kalıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol