umut çocukları derneği

isimsiz kahraman
insanlar esit dogar.
bazilari degil...
yazik ki kimileri daha cocukken baslar kaybetmeye, ya da kaybetme haklari bile yoktur; bir seyleri yoktur cunku, oylece bir hic gibi... tuhaf ve bir o kadar ic burkan bir durum.
insanlar aglayarak dogar.
bazilari hep...
biz anne babamizi secme hakkimiz yok diye isyan edip, hirpalarken kendimizi; onlarin secme hakkini tartisabilecegi bir anneleri bile olmamistir. kimilerinin ise vardir anne babalari ama yoktur aslinda, hayat deyip gecmek mi gerekir, kolaya kacmak midir insana dusen...
ucurtmalarindan once gozyaslari suslemistir gokleri, aglamanin hakkini vermislerdir vesselam; aglayan cocuga verilen meme de eksik kalmistir ya, ogrenmislerdir kendi kendilerini avutmayi, ogretilmistir. onlar dersini silleyi yedigi yerden, hayattan almislardir cunku.
sokak cocuklari onlar, gordukce kactigimiz, ittigimiz. tiner koklayan hani, kopru altinda yatan, karnini doyurmak icin onune uzatilan ayakkabiya dokunan cocuklar. elleri, yuzleri sut degil boya kokan, mendil satan, avuc acan, hirsizlik yapan, baklava calan ornegin... sokak cocuklari onlar hani gordukce kactigimiz, ittigimiz, sozlerimizle, bakislarimizla ezdigimiz... evleri olmayan, yazda usuyen, kista donan cocuklar, gozleri, elleri-yurekleri- buz kesen cocuklar.
sokak cocuklarina umut olmayi, dus olmayi hedefleyen insanlar da var, sukur. bunlarin baslarinda gelen bir kurum umut cocuklari dernegi, kurum degil yuva. hicbir karsilik beklemeden cocuklara, cocuklarimiza zaten haklari olan bir hayat vermek amaclari. bu bir iyilik degil, gorev aslinda; hepimizin gorevi. insanim diyen herkesin, ya da sayilari uc bes de olsa kimilerinin bu sese kulak vermesi icin en azindanhttp://www.umutcocuklari.org.tr ye bir kez bakmasi kafidir.(site an itibariyle yapim asamasinda olsa da gun gelir acilir elbet)
gonulden gecen ise herkesin elinden geldigince destekte bulunmasidir tabi.
insanlar aglayarak dogar.
lakin.
aglayarak olmesin insanlar.
isimsiz kahraman
gonullu olmak isteyenlere fazla calisma ve destek olma imkani saglamamasi nedeniyle hevesimi kursagimda birakmis ama yine de guzel islere imza atan, taksim’de galatasaray lisesi’nin karsisindaki garip ve urkutucu bir sokagin ta arkalarina yerlesmis eski vakif binasiyla da bu ulkede yararli bir is yapmaya calisanlarin epey zor sartlara ragmen yilmadigini gostermesiyle de takdirimi kazanan; yusuf kulca onderligindeki dernek.
igor
amacı:
aile ortamından kopmuş sokaklarda yaşayan ,
sorunlu , maddi manevi yardıma muhtaç olup kötü koşullarda çalıştırılan evinden kaçmış madde (tiner ,esrar, eroin, alkol vb. ) bağımlısı olan çocuk ve gençleri bu olumsuz davranış ve alışkanlıklarından arındırıp topluma ve ailelerine kazandırmak;
bu amaçla özel ve tüzel kuruluşlarla işbirliği yapmak ; özellikle sokağa terk edilen ve buralarda yaşayan çocuk ve gençlerin barınma sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, bunlara iş ve meslek edinme konusunda olanaklar yaratmak ( iş atölyeleri kurmak ) ;
aileleri yanında yaşayan fakat olumsuz koşullarda yetiştirilen , maddi imkansızlıklar içinde olan sokaklarda çalıştırılan çocuklara ve ailelerine ulaşarak çocuğu tüm olumsuz koşullardan arındırmak için çaba göstermek.

çocuğa ve aileye maddi ve manevi yardımda bulunmak. böylesi çocuk ve gençlerin aileleriyle ilişkiye geçip sorunlarının birlikte aşılmasını sağlayarak onları ailelerine ve topluma kazandırmaktır.

ayrıca derneğin amacı doğrultusunda kurulmuş veya kurulacak vakıflara maddi, manevi dayanışma içine girmek ; emniyet küçük çocukları koruma şubesi, emniyet kayıplar bürosu, sosyal hizmetler
çocuk esirgeme kurumu ile iş birliği yapmak. yine aynı amaçla faaliyet gösteren yabancı (yurt dışındaki ) dernek ve vakıflarla iletişimi ve iş birliğini geliştirir.

kaynak:http://www.umutcocuklari.org.tr/dernek/amac.htm

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol