ramazanda alkol almak

0 /
independence
ki$inin din anlayi$ina gore degi$kenlik gosterebilecek durum.kimisi "ulan 11 ay icmi$im bu ay icmesem kimi kandiricam ki" $eklinde du$unur ve kendini alkole verir ramazanda da, kimisi de "11 ay icmi$im bari 1 ay icmeyeyim" $eklinde du$unur ve kendini alkol ve turevi $eylerden uzak tutar.
ithilquessir
alkol alimi zaten islam dini tarafindan kabul gormeyen bir davranistir. bir kisinin din anlayisi alkol almasina engel oluyorsa icmemeli, olmuyorsada ramazanda bu oruc ibadeti disinda ayrica fark etmemelidir.
cocabora
aslıda çok utandığım ama utana sıkıla defalarca yaptığım bile bile lades olayıdır.
kabul ediyorum saygısız herifin tekiyim,iradesiz bir trakyalıyım...
ertesi gün oruç da tuttum herşeye rağmen
sturnus vulgaris
ramazan da sanki şeytan dürter gençleri bana mı öyle gelir bilmem ama her girdiğim bar tıklım tıklım...ortalığı bok püsür götürür yada bana öyle gelir..
yesil
dinimizce alkol hiç bir zaman alınmaması gereken bir içecekken rabbin kelamı kur’an ın indiği o en mubarek ayda bile hem rabbe ve resulu muhammed’e inanıp hem de bunu o’nun güzel lütfu güzel aklı kullanmayıp şuursuzca tüketmek cehalettir, nankörlüktür,yazıktır.allah affetsindir,allah ıslah etsindir,allah akıl,fikir versindir...
ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak kur’ân’ın indirildiği aydır. öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun [bakara:185]
biz onu (kur’an’ı) kadir gecesinde indirdik. kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. o gecede, rablerinin izniyle melekler ve ruh (cebrail), her iş için iner dururlar. o gece, esenlik doludur. ta fecrin doğuşuna kadar.[kadir suresi:1-5]
hangi kul allâh yolunda bir gün oruç tutarsa; allâh bu oruçla onun yüzünü ateşten yetmiş sene uzaklaştırır.
angelus
bireyin ramazanda alkol aldığını, ama içmediğini, bakıp bakıp o şekilde tatmin olduğunun göstergesi de olabilecek bir davranış biçimidir.
yersizyurtsuz
diğer zamanlarda içki servisi yapılan bazı yerlerde ramazan’da içki servisi yapılmaması sebebiyle biraz daha zorlaşmış durumda olan eylem, mesela beşiktaş’taki meşhur kamburun bahçesi böyle.
isyankarmuhabir
ekstra utanılacak, sıkılınacak bir durum degildir, zira alkol almak musluman inancına gore her daim haramdır. diger gunler icenlerden daha cok gunahkar degiliz ozetle.
elma sekeriiii
independence hiç yapmaz. hele karakollarda hiç ortalara falan kusmaz . oraya neden gittigini bile hatırlamama durumu yoktur.
yapmaz bunları. evet.


independence
bireyin inanci ile dogru orantilidir. az miktarda alkolden bir $ey olmaz, imsak vaktine kadar vucuttan nasil olsa cikar o alkol diyebilir ki$i ama kendini kandirmaktan ote bir $ey degildir.
mitili
allah için yapıldığında sevap olması gereken eylem. sonuçta yaptığımız her şey onun için değil mi? değil tabi lan saçmalama.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol