nikris

karagoz tup
nikris yani şimdiki tıp bilimindeki adı gut hastalığı genellikle erkek hastalığıdır.genetik yollardan tanışınabilir nitelik ve niceliklere sahiptir.kısa olarak eklem iltihabıdır.

gut, kandaki ürik asit düzeylerinin yükselmesinden (ürik asit idrarda bulunan bir atık üründür) veya böbreklerdeki ürik asit tasfiyesinin azalmasından doğan bir hastalıktır. ürik asid kristalize olur ve eklemlerde çökelir. bu çökelme ciddi ağrı nöbetlerine ve inflamasyona yol açar. çoğu kez bu olay ayak başparmağı tabanında bulunan nispeten büyük eklemde cereyan eder. ancak kollar, ayaklar, ellerde bulunan diğer eklemler de hastalıktan etkilenebilmektedir

sıraca (iltihaplı apse) ve raşitik hastalarda, kemik çökmesinde, kemik deformasyonunda ve iltihaplı el ve ayak tırnaklarında ceviz yaprağı kaynatılarak banyo yaptırılır. ayrıca sıraca hastalığında 30gr ceviz yaprağı, 15gr kavrulmuş meşe palamudu, 5gr kahve pişirilerek balla tatlandırılıp içilir. romatizma ve gut (nıkris) hastalığına karşı vücudu korur. ceviz yaprağı pişirilerek çıbanların üzerine sarılırsa iyileşmelerini sağlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol