trekking

ilseyim
dağ, tepe, bayır, taş, toprak, çalı, diken demeden saatlerce doğada yürümek. bazen yolunu kaybetmek. yorulmak, susamak ,suyunun bitmesi, ama azimle yürümek. saatlerce, kilometrelerce yürümek. ve eğer idmansızsan sonraki bir kaç gün boyunca hiç yürüyememek. bir kaç gün bu bacak acısını çekmeye değer yine de. ama en iyisi idmanlı katılmak trekking gruplarına. yoksa birlikte yürüdüğün 60-70 yaşındaki amcalar, teyzeler gayet rahat hayatına devam ederken, sen kendini bir kaç gün eve kapamak zorunda kalmışsan kendini kötü hissedersin.
most wanted duygu
tibete gidildiginde hadi bi dalaylama hazretlerine ugrayalim bi kahvesini icelim denilip kilometrelerce yol yurumektir.yuruyus yormaz cunku dunyanin tepesindesinizdir ve temiz hava ilac gibi gelir bu sayede yorgunluk degil saglik hissedilir.
elifielifine
zaman zaman istanbul’un stresinden kaçmak için yaptığım aktivite.
güzel anılar biriktirir insan söyleki ;

10 km ’ilk orta sert bir rotada yürüdük;

yolculugumuza ağva akçakoca köyünde başladık.. köye girer girmez bizi karşılayan 5 köpek karınlarını doyurduğumuz için peşimizi bırakmadı*,kaya tırmandık, topraktan kaydık, dikenlerin içinde yürüdük dağ, bayır demeden yağmur içinde 5 köpek bize eşlik etti..

kâh zorlandılar kayalardan çıkamadılar kucağımıza aldık, kâh yoruldular ağladılar onları bekledik
başka köylerlerden geçtiğimizde diğer köylerin köpeklerine saygı duydular ses etmeden *peşimizden geldiler, uzun ve zorlu yolu bizimle 7 saat yürüyerek eşlik ettiler..

daha önce bir çok kez doğa yürüyüşlerine gitmiştim, ama bugün ki başkaydı
sadakati, güveni bize öyle güzel gösterdi ki bu hayvalar, sonsuz saygı duyduk onlara..

doğa yürüşleri, doğa ve hayvanlarla olan aranızdaki uçurumu kapatır, siz hayvanlaşırsınız onlar insanlaşır, dağ keçisi gibi çıkarsınız zorlu yamaçları.. kuşlar, böcekler, köpekler yoldaşınız olur. ağaçlar tutunacak dalınız, gölgeniz ve koruyucunuz olur...

günün sonunda yorulmuş bir beden ama dinlenmiş bir zihinle evin yolunu tutarsınız.

eğer kafanızın içindekileri boşaltmak, taze bir zihinle haftaya başlamak istiyorsanız bu aktivite tam size göre...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol