coffee and cigarettes

insomnia jim
jim jarmush’un siyah beyaz olan harika filmi.film aslinda baslarda 10 kisa film olarak gosterilmistir film sonra toplanip uzun metrajli bir film haline getirilmistir.
strahd
siyah/beyaz ve damalı objeler gibi sevdiğim unsurları bir araya hoş bir platformda getirmiş olan, jarmush imzalı, kısa filmler topluluğu.
camurhan
bayagi bir seyredip, sonuna getiremedigim ilginc konulu film. sigara ile kahvenin iciminin nasil birlikte güzel gittigi temel temasidir filmin.
ilseyim
değişik bir deneme, sigara ve kahvenin insanları bir araya getiren bahane olması, bu bahaneyle de bir sürü değişik karakterin anlatılması söz konusudur. fakat filmin sonunda çağ değişiyor ve insanlar çaya yöneliyor.
max
kısa kısa farklı hikayeler anlatan değişik bir film.filmde çok güzel ayrıntılar var.örnek vermek gerekirse,hikayelerden birinde iki kardeş var. karakter olarak birbirlerinin tamamiyle zıttı insanlar.bir cafe de oturup kahve içmeye başlıyorlar.birisi kahvesini bol sütlü ve şekerli içerken diğeri koyu ve şekersiz içmekte.ayrıca white stripes , iggy pop ve tom waits gibi isimlerin oynadığı bir film. white stripes ın oynadığı bölümdeki hikaye nicola tesla bobini ile ilgili. sadece bu bile bu filmi izlenmeye değer kılıyor...
scaremonger
bir film icin boyle bir betimleme yapmak aklima gelmezdi ama afedersiniz bok gibi film. filmden kalan hos seyler, sadece siyah beyaz kareli masalar ve tom waits’in sigara kacamagiydi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol