yanlış anlamak

leyla zina
’aciklayabilirim’ oncesi anlayacagini anlayan kisinin icinde bulundugu pozizyon..
ornek;

adam is seyahatine cikmistir..karisi bu firsattan yararlanip eve karsi komsu cuneyt’i alir. bafilesme baslar...tam o sirada adamin aklina evde unuttugu belgeler gelir ve kapiyi acar.iceriden zevk-i sefa sesleri gelir. adam yatak odasinin kapisini aralar ve karisiyla goz goze gelir.. karisi;
-orhan dur.. ,herseyi aciklayabilirim..
-geber kahpe.., dirssiiyyaa..
-orhan abi valla beni tuzagina dusurdu.
-amina koduum. dirsiiaa..
ve biter..
tyche
düşündüğünüz,
söylemek istediğiniz,
söylediğinizi sandığınız,
söylediğiniz,
karşınızdakinin duymak istediği
duyduğu
anlamak istediği
anladığı

...arasında farklar vardır. dolayısıyla insanlarn birbirini yanlış anlaması için en az sekiz ihtimal var diye bir laf duyömuştum, kimden bilmem.
akhillius
bir şey yaparsınız kötü niyetli olmadan tabiki. ama karşınızdaki insan o an başka birşey düşünerekten onu yanlış anlar. ne kadar anlatmaya çalışsanızda o sinirinde verdiği haliyeti ruh içinde olmucak şekilde konuşur ama ne kadar özür delesenizde sizi dinlemez. bu tip durumlarda her zaman için saygı duyup hatanızı anlatmaya çalışaraktan ollayı kapatmaya çalışırsınız ama iç acısı peşinizi bırakmaz. hzuursuz olursunuz ama nafiledir bir kere olmuştur olay. yapacaklar tükenmiştir. hele ki karşıdaki insanı tanımıyorsanız daha fenadır.
civeng
+ abi bişey söyliycem ama yanlış anlama... ya da anlarsan anla, umurumda değil!.. istediğin gibi anla, istersen çok yanlış anla!!! sana mı sorucam lan, nasıl istersen anla sikimde bile değil!!! yavşağa bak, yanlış anlamışmış!!! kimsin lan sen göt!!! amma da yanlış anladı hayvan!!!
- oğlum noluyo lan...

(bkz: yiğit özgür)
gibi geliyor bana
ortaokul yıllarıydı ve fen bilgisi dersiydi sanırım. bitkilerde çoğalma filandı galiba konu. fakat konuyla ilgili ilk derstir ve hoca yoklamadan sonra sınıfa sorar ;

- evet arkadaşlaaar, spor deyince aklınıza ne geliyor, nedir spor ?

sınıftan her kafadan bir ses çıkmaya başlar ;

+ futbol
+ karate
+ yüzme
+ basket
+ masa tenisi

hoca : kessssss !

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol