semer

atacamadesert
eşekler köydeki semerciden çok şikayetçilermis. semerci hic iyi semer yapamiyormus. eseklerin sirtlari kanli yaralarla doluymus. esekler toplanip yeni bir semercinin gelmesi icin dua etmişler. hikaye bu ya dualari da kabul olunmus ve gercekten koye yeni bir semerci gelmiş.

ne var ki bu semerci de esekleri rahatlatacak semerler yapamiyormus, yaralar azalacakken artmaya baslamis. esekler yine toplanıp, koye yeni bir semerci gelmesi icin dua etmişler. ve gercekten mevcut semerci koyden ayrilmis, yerine baska bir semerci gelmiş. esekler her semerci degisikliginde oldugu gibi yine cok sevinmisler.

ama çok zaman gecmeden yeni semercinin de cok farkli olmadigini, semerlerin gittikce daha da kalitesizlestigini, yaralarinin ise kotulestigini gormusler. semerci gitmis, semerci gelmis. her seferinde esekler yeni semerci gelmesi icin dua etmisler. bu hikaye kac semerci degisene kadar boyle devam etmis bilmiyorum.

nihayet bir gün esekler toplanıp, eski semerciden kurtulmak icin degil de eseklikten kurtulmak için dua etmeye baslamislar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol