martin mystere

made in heaven
imkansizliklar dedektifi olarak nam salmis cizgi roman kahramani.1982 yilinda alfredo castelli tarafindan cizilmeye baslanan martin,nisanlisi diana ve neandertal kankasi java ile birlikte her macerada dogaustu olaylarin pesinden kosturur,suclulari adalete teslim eder.aslinda antropoloji egitimi almistir ama,dedektif olup cikmistir neticede.
goetica
martin mystere, italyan bonelli comics şirketi tarafından yayınlanmakta olan bir çizgi roman serisidir. hikayesinde temel olarak arkeoloji, bilim-kurgu, fantastik edebiyat, tarih, mitoloji gibi konulardan bahseder.


martin mystere 1982 yılında alfredo castelli ve giancarlo alessandrini tarafından yaratılmış bir çizgi-roman kahramanıdır. ilk sayısı nisan 1982’de italya’da bonelli comics yayınevinden çıkmış olup, iki yıl sonra türkiye’de de yayın hayatına başlamıştır. o sıralar türkiye’de çizgi-roman piyasasını elinde tutmakta olan tay yayıncılık tarafından çıkartılmaya başlanan martin mystere, bazı politik nedenlerden dolayı türkiye’de "atlantis" adı altında yayımlanır. tay yayıncılıktan çıkan 31 ve 50 sayılık iki serinin sonunda martin mystere de yayın hayatına son vermek zorunda kalır. uzun bir süre yeni bir sayısı türkiye’de yayınlanmayan martin mystere, 90’larda ad\doğan egmont yayıncılık tarafından yeniden, bu kez orijinal isim ve formatta basılmaya başlanır. 31 sayı süren bu seriden sonra, 2000’lerin başlarında aksoy yayıncılık tarafında basılan 15 sayıyla birlikte yayın hayatına ikinci kez ara verir. 2002 yılında lal kitap tarafından yeniden yayın hayatına dönen martin mystere, halen lal kitap tarafından çıkartılmaktadır.

sarhosatlarzamani
arkeoloji, tarih ve hatta bilim kurguya merak salmama sebep olan,lise dönemimde heyecanla yeni sayılarını beklediğim, bunun için harçlıklarımı biriktirdiğim çizgi roman kahramanı. ayrıca ben üniversite için evden ayrıldığımda birkaç koli olan sayılarını annemin eski bunlar diye sobada yaktığı çizgi roman serisi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol