kalorifer

kalimera
okulda müdür yardımcısının "üstüne oturmayın"diye ısrarla söylediği söze karşın biz öğrencilerin inatla üstünde oturmaya devam ettiği ısınma gereci.
nightbreeze
gittiğim bütün okullarda sadece benim olduğum sınıf hariç her sınıfta doğru düzgün yandığına şahit olduğum,benimle bir problemi olduğunu düşünmekten kendimi alamadığım ısıtıcı.
fofay
ilkokuldayken kömür sobamız vardı,ortaokuldayken kaloriferli bir okula yazıldım ve altın bulmuş gibi sevinmiştik arkadaşlarla.
eğer okulda kullanılıyorsa para toplanamazsa psikopat müdür kaloriferlere süresiz saha kapatma cezasına benzeyen bir uygulamayla kapatabilir kalorifer sistemini.
angelus
bildiğin telefondu bu zamanında. henüz cep telefonu kavramının bilinmediği, sabit telefonlarınsa seçilmiş kişilere verildiği yıllarda kullanılırdı. nasıl kullanılırdı peki? basit. önce bi’kaç kelimenin şifresi belirlenir, sonra kaloriferin borularına bu şifreli vuruşlar yapılarak iletişim sağlanırdı. çok güzeldi. ben hep karıştırırdım şifreleri. istemeden de olsa çok arkadaşımın anasına küfretmişimdir bu nedenle. allahtan yaygınlaştı bu telefon işleri.
independence
google’a bakmadan bir kere bile dogru yazamadigim kelime. ben google’a kalerufer, kalerifer, kalarifer falan yaziyorum, google bana "kalorifer mi demek istediniz?" diyip duzeltiyor beni, ancak kelimeyi yazabiliyorum sonra. bu ismi kim bulmu$sa kendisine de saygi hurmet falan artik.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol