isyan ve özgürlük

cenabet papaz
son tahlilde ilkinin nedeni olan ikincisidir daima.. her azinlik icin, yasamak..,, insan gibi yasamak onemlidir..esit sartlarda degil, adaletli olarak yasamak.. buradaki azinliktan kastim, belli bir etnik grup degildir.. gucsuz olandir benim kastettigim.

su bir gercektir:

’’hakli olan degil, guclu olan kazanir’’.. diger bir pencereden bakarsak guclu olan haklidir. boyle de olmasi gerekir. bu doganin kanunudur.cunku ’’hak’’ denen soyut kavram, gucluler tarafindan belirlenir. en buyuk koordinator olan devlet, ’’vatandas’’ hakki verdigi tum kisilere bu ozgurlugu ’’adaletli’’ olarak dagitmalidir.. dikkatinizi cekerim. esit demedim.. cunku yeryuzunde hicbir obje veya suje birbiriyle esit degildir. zaten insanoglunun fitratina ’’esitlik’’ tamamiyle terstir..

eger devlet adaletli olarak sosyal haklari dagitamiyorsa,bireyler veya komunler bu haklari almak icin savasirlar -ki bu mesru bir harptir. bugun adamin biri dilencilik yapiyor, digeri de onun yanindan uzerine su sicratarak son model bmw ile geciyorsa, ve bu sartlarda olmalari tamamen onlarin sansi ise, buradaki ’sans’’ kavramini devlet, esitlik yonunde vatandas haklarina olumlu yansiyacak sekilde yumusatmalidir.

bugun belki de 10 milyon bebek dunyaya geldi.. biri filistinde ac ve her an bombalanma ihtimali olan bir yikik kasabada, digeri ingiltere’nin soylu ailesinin ’’hayat boyu garantili’’ evladi olarak..

bu onlarin secimi degildi...
simdi gordunuz mu tanrinin adaletini...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol