jimmy floyd hasselbaink

made in heaven
1972 paramaribo dogumlu hollandali futbolcu.leeds united takiminda yildizi parladiktan sonra atletico madrid’e transfer olmus ve ispanya’da gol krali olmasina karsin takimi o sene kume dusmustur.sonrasinda tekrar adaya donerek dort sezon chelsea formasi giymistir.halen middlesbrough’ta oynamaktadir.
maliyeci
bir roportajinda alpay ozalan’in anlattigi bir olayi yazayim kendisi hakkinda.alpay aston villa’da hasselbaink chelsea’de forma giyiyor ve bir premier lig macinda karsi karsiya gelecekler.gerisini aklimda kaldiginca alpay’in agzindan anlatayim:

"sahaya ciktik isiniyoruz boynuma bir saplak yedim sinirle arkama dondum bir baktim bi zenci siritiyo agzini acmis,bir baktim ki hasselbaink bu.bana ’naber baba’ dedi sasirdim nerden turkce bildigini sordum,meger hollandada sevgilisi bir turk kiziymis ona turkce ogretmis"

capt it all
hatırladığım kadarıyla üç beş sene önce atletik madrid denen takımdayken oynadığı bir maçta karşı takımın kalecisini kaleye sokacak kadar sert ve isabetli şut atabilen insanımsı.
jean valjean
türkiye’de yaşanan el-kaide saldırısından sonra beşiktaş ve galatasaray’ın kendi sahalarında oynayacakları şampiyonlar ligi maçları türkiye’nin "güvensiz bölge" olması nedeniyle almanya’da oynanmış ve beşiktaş’ın maçı schalke auf arena’da oynanmıştı.bu adam bu maçta "9 aralik 2003 be$ikta$ chelsea maci" attığı gol sonrası beşiktaş’ın kale arkası tribününe elini silah kullanıyormuş gibi kullanıp türklerin üzerine "özellikle" doğrultmuştu. ki türkler terör mağduru olmuşken bunu yapmıştı. önceden sevdiğim oyunculardan biriyken nefret eder hale gelmiştim bu yüzden. o sezondan sonra boro’ya gitmiş ve doğru dürüst istikrar yakalayamamış, en sonunda geçtiğimiz günlerde küme düşen charlton’a gitmişti. o şimdi alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste durumunu yaşıyor.
cremaster
chelsea’de oynarken bir türkle beraber olan siyahi futbolcu.kız arkadaşı sayesinde çat pat türkçe de konuşabilen bu forvet sanılanın aksine türk düşmanı falan değildir.
cremaster
yıllardır her golünden sonra aynı sevinci tekrarlayan forvet.yılların getirdiği alışkanlığı değiştirmeyen, son zamanlarda o sert vuruşlarını özleten, türkiye’de oynasa çok gol atardı dedirten adam.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol