her türk asker doğmasin kampanyası

independence
her turk asker dogar turu militarist bir yakla$imin tersine her turk asker dogmasin istiyorum ben.kimisi sanatci dogsun, kimisi bilim adami, kimisi du$unur dogsun istiyorum.asker fazlamiz bile varken bilim adami kadromuzun dibi delik bir turlu dolmuyor.her turk asker dogmasin istiyorum ben.her turk sadece turk olarak dogsun ve vatani icin gerekli olan ne varsa yapsin.vatan icin gerekli olan tek $ey askerlik degildir.
van ness
askerde genelde ayak tempo yürüyüş ve koşularda çığrılan sloganlar 4 kelime ile olur. bu da askeri koşarken dalak açmasını rahatlatmasını sağlar. bir de gaz olayı tabi. hiç unutmam komando komutanlarımızdan sürekli bir şekilde koşarken ayak tempo bağırttırmalarını isterdik. böylece koşu zevkli hal alır. abartmayalım derim ben. bu bir ideoloji de sayılmaz hem.
isimsizkahraman
her türk militarist değildir düşüncesinden doğan kampanya. bence ne "her türk asker doğsun" ne de "her türk asker doğmasın" kampanyası yapılmalı. zaten asker doğan asker olur. asker doğmayan vicdani retçi olur. "tabi yerse"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol