gerze

deep
25 kuruştan 8 tane simit aldığınızda yanına 2 tane daha koyup bu da benden diyebilecek kadar tok gözlü insanları barındırdığını gördüğümüzde şaşırıp-sevindiğimiz, istanbulda bırak üstüne simit vermeyi, 5 kuruşunuz eksik diye elinizden simitleri alabilecek insanları aklımıza getirdi. yine de eski zamanlrda ki gibi diyip mutlu olduk. denizinin rengine bakıp hayaller kurduk. evet kesinlikle çok şirin bi ilçe, gidilip/ görülesi.
arutha
tarihi hitit öncesi anadolu’ya kadar uzanan liman kasabası. doğal koyu nedeniyle tarih boyunca liman olarak kullanılmıştır. yakın zamanlarda yapılan arkoolojik keşifler de bunu doğrulamaktadır. 90’larda rusya’dan kaçıp gelen aydın adlı beyaz balina ile adını duyurmuştur. lakin malesef, açılması söz konusu kömür santrali ve tersane ile bir de sinop’ta inşa edilecek nükleer santralden sonra ne şekil alacağı şüpheli, şirin mi, şirin bir karadeniz kasabasıdır.

tarihi adları: karuze, geruze vb. dir.
normaladam
doğduğum büyüdüğüm ufak ilçe. son zamanlarda insan silüeti klasik orta anadolu görüntüsüne dönmüş üzüldüm. ben çocukken daha güzeldi.
rusyadan kaçıp limana sığınan ve elle beslediğimiz bir beyaz balina vardı. sonra ruslar gelip aldı.

(bkz: balina aydın)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol