enformatik

made in heaven
enformatik;bilginintoplanmasi,depolanmasi,islenmesi, organize edilmesi,siniflanmasi,dagitilmasi ve kullanimi icin gerekli sistemler ve teknolojiyle ilgili uygulamalar ve arastirmalar yapilan bir bilim dalidir.enformatik,bilginin, nasil uretildigi,iletildigi ve kullanildigini,cesitli bicimlerdeki bilginin tabiatini ve fikir ile iliskisini inceler.bunun icin bilginin elde edilmesi siniflandirilmasi,depolanmasi,gerektiginde kullanilmak uzere cagirilmasi ve ilgili birimlere yonlendirilmesi esastir.

enformatik bilginin organizasyonu ve siniflandirilmasi noktasinda kutuphane calismalarinda;bilginin iletisimi noktasinda ise bilgisayar ve iletisim teknolojileri sahasinda kendine yer bulur.bilginin organizasyonlarda nasil kullanildigi,ekonomik degerinin ne oldugu,politika uretmede vs. nasil kullanildigi enformatik kapsami dahilindedir.

enformatik bu amaclarla bilgi sistemleri uretimini konu edinir.oncelikle uretilecek bilgi sistemin ne oldugu,nasil tasarlanacagi ve daha sonra da bu tasarimin ne ile gerceklestirilecegi belirlenmek suretiyle,tam,eksiksiz ve kullanisli bilgi sistemleri uretmeyi hedefler. bilgisayar kullaniminin hayatin butun alanlarina aktif ve yogun olarak girmis olmasi,fen bilimleri ve sosyal bilimleri ayirmaksizin tum dallarda bilgisayar bilimleri ve bilgisayar ortaminda uzaktan iletisim konularina asina olmayi zorunlu hale getirmistir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol