inek bayramı

grafolog
her yıl mayıs ayı sonunda gerçekleştirilen, mülkiye’ye has bir bahar şenliğidir. bu süre zarfında hukuk fakültesi’nde sınavlar olması nedeniyle genelde hukukçular iştirak edemezler. hukuk fakültesi önünde mülkiye burada hukuk nerede tezahüratları kutlamaların olmazsa olmazlarındandır.
grafolog
bu cuma kutlanması gerekiyorken bir şekilde gerçek nedenleri örtbas edilerek hazirana ertlenen hadise. neymiş efendim, ülkemizin içinde bulunduğu üzücü durumlar nedeniyle bir eğlence ortamı yaratılması dekanlığımız tarafından uygun bulunmamış. siz neden bahsediyorsunuz kardeşim? bu bayramın askeri darbe dönemleri dışında hiç iptal edildiği görülmüş müdür? açık açık söylesenize gerçek iptal nedenlerinizi! biz de bunu yedik!

düzeltme: ilk başta ertelemeden sonra da bir iptalden bahsetmişim. evet, olay bir ertelemedir fakat konserler için yapılan rezervasyonların iptali ve haziran için yeni konser rezervasyonları ve de verilen yeni tarihin sınavlar bittikten sonraki dönemde olması ve bu nedenle öğrencilerin dağılacakları düşünülürse bu bir iptaldir.
maliyeci
tarihinde ikinci kez iptal edilmiştir.birisi darbe döneminde biri de bu sene.neymiş istihbarat almışlar,kötü şeyler olacakmış,neymiş ülkemiz kötü bir haldeyken eğlenilmezmiş!

inek bayramı salt bir eğlence,lay lay lom bayramı değildir ki zaten,en çok böyle dönemlerde ihtiyaç var aslında...
maliyeci
inek bayramının iptali gerek öğrencisi gerek hocalarıyla geniş katılımlı bir eyleme sebep oldu bugün saat 15.30 da.zaten sevdiğimiz,haklarımızı savunan hocalarımızı da gördük böylece.ayhan yalçınkaya ve faruk alpkaya’yı orda görmek beni mest etti.ayrıca ayhan hoca dersinde yaptığı açıklamada cuma günü arka bahçede içerek inek bayramını kutlayacağını söyledi.
trantula
mülkiyemin bahar şenliklerinin halk arasında bilinen adıdır. bu şenliklerde her bolume bir isim verilir. mesela; iktisat:geyikhan işletme:bakkal vs vs vs... bu bayramda okulun en iyi ortalamaya sahip insanına bir inek verilip okulda gezdirilir. okulda ilk senem olması sebebiyle merak ettiğim şenlikler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol