sanki bütün yazarlar entel amına koyim

darklord
ilginc bir $ekilde ba$arili da olsa, ba$arisiz da olsa birilerine kro, zonta, hiyar, hede, hodo diye saldiranlarin arasinda "ulan bu herifi ben seviyom, bu benim tarzim" diye sahip cikan yazarlari goremememden dolayi soyledigim cumle.
bir ba$ligin altinda kro kelimesi gecti ise tamam ba$lik sonuna kadar "den den" isaretleriyle dolar ta$ar, oysa ki o $ahsi seven, severek izleyen bir okadar da yazar vardir fakat bir turlu ozvugenli bir $ekilde ortaya cikamazlar.

(bkz: ozcan deniz)
imgoindeeperunderground
yazar alemini entellektüellik ile bağdaştırmak adettir. sebebi de çok basittir aslında, mürekkep yalamış denen insan grubu diğerlerinden farklı bir kültür ve bilgi sahibidir geçmişte.. geçmişten günümüze değişen ise herkesin hayatı roman.. eskiden "anlatsam hayatım roman benim" diyenler anlattılar, roman oldu hayatları onlarda yazar oldular, ne bilgi birikimi gerektirdi bu ne de edebi bir yetenek.
bu sebeple evet doğrudur, bütün yazarlar entel değildir malesef. oysa bir toplumun yazın değerlerinin en azından yarıdan fazlasından beklenen bir araştırma, kalem ve düşünce gücü, kültürel açıdan da en azından ortalamanın üzerinde olmaktır.
yoktur.
bu durumda bence de amina koyim diyerek noktalamakta ve bir noktalama işareti olarak amina koyim kullanmakta sakınca yoktur.
exfreak
hatunlar tarafindan son derece nazik/kibar/falan sanilan yazarin, dogal ortaminda tencereyi ekmekle siyirip dolunay seklinde beliren aya "aha aya bak ampul gibi amina koyim" gibi reaksiyonlar gosterebilmesi akabinde, icinde bekleyen bu zat-i muhteremi belli etmek icin ortaya koydugu tepki cumlesi.
pelagehatun
yerinde bir tepki cümlesidir. zira iki sayfa yazı yazan kendini entel diye görmektedir. bunun dışında yazarlar televizyonda her nedense bir şekilde insanların anlamadığı bir dilden konuşmaktalar ve onları izleyince "bişey biliyo heralde bu adam yahu" gibi şeyler söylüyo düşünüyor bu insanlar. ve entel damgasınıyapıştırıveriyorlar. gelgelelim en nihayetinde bizim halt yememiz oluyor bu yazarların entel sanılması.
salome
"entelektuel" ve "entel" arasindaki farki bilmeyen hatta farki bir kenara birak anlamlari nedir, bilmeyen kisilerce yapilan bir cesit sitem. sayet yazarliktan kasit gercekten "yazar" olmak ise tabii ki entelektuel birikiminin bir hayli kabarik olmasi gerek, yok eger sozluk yazarligi ise; yorum yapmasam daha sakinlestirici etki birakirim gibi geldi. evet, evet genel kultur ve bilgi birikimi sozluk okumakla "elde edilir", ayol kullanin hedeler, hodoler, kurun kendi "jargon"unuzu "seviliyorsunuz" ki varsiniz.
ya da ben basligi yanlis anladim!
mmkurabiye
hani bütün yazarlar bilgiç ya burda
o sebeple yazarlarda oluşan bi güdü olabilir entel görünmek
bu sebeple de başlıkta da adı geçen duruma sık sık rastlayabilir insan
çok şaşırmamak gerekir

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol