masalların çocuklar uzerindeki etkileri

angelus
evet masallar cocuk bireyleri eglendirmek, dinlendirmek uzere olusturmus bir edebiyat turudur lakin gozardi edilen bir gercek vardir ki onemi buyuktur zira bu masal denilen kavram cocuklarin ileri ki yillarda kuracaklari yasamlarini oldukca derinden sarsacaktir. yillar boyu anlatilan ejderhalar, kaf daglari, pastadan evler, acil susam acillar cocuklarin realist birer birey olarak yetisip topluma faydali insanlar olarak buyumesini engelliyip, akli bir karis havada dolasan otobus sirasininda beklemek yerine ucan haliya binmeye calisan, 30 yasina gelip kendini hala petar pan zanneden gudik insanlar olarak hayata atilmalarini sagliyacaklardir. masallar bu yuzden zararlidir hatta bilindigi uzere masallar cocuklara genelde yatacaklari zaman uyumalari icin anlatilir peki ama bir nesli boyle uyutarak ne fayda saglanir sorarim bunu masalci zihniyete.
aysemayse
şu 20 kat yatağın altındaki bezelyeden rahatsız olan kızın hikayesi vardı. kızın prenses olduğu bu narinliğinden anlaşılıyodu filan... küçükken hep düşünmüşümdür, yatağımın altı valiz, kutu vb. var şimdiye kadar bana niye bişi olmadı diye düşünüp düşünüp, bi süre sonra anneye gidip "ya yeter şu yatağın altındakiler beni rahatsız ediyo bi türlü rahat uyuyamıyorum demiştim. o günden sonra fazla dolu yataklar beni rahatsız etmiştir. onca masal olduğunu düşünürsek bunun etkisi nedir ki!
pistazie
masalların belki su anda cocuklar uzerınde pek bir etkisi olmayabılır ama aslında 7 cucelerın gay oldugu guzeller guzelı pamuk prensese o yuzden dokunmadıkları gibi daha bir cok soylentileri duydukları zaman etki bırakabılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol