185

independence
iski’ye bagli komik bir servis.

komikligi ise $uradan kaynaklaniyor.

normalde bu tur servislerde bir bayan sesi cikar telefona ve size seceneklerinizi sunar."$unun arizasi icin lutfen 69 a, bunun ihbari icin lutfen 31 e, hadi bu da boyle olsun diyorsaniz lutfen 333 e, operatore baglanmak icin ise lutfen agzima yuzume basiniz." $eklinde $eyler soyler.185 i cevirdiginiz zaman ise bir abi cikar telefona ve "su ihbari icin bilmemkaca, ariza icin yine bilmemkaca vs." $eklinde $eyler soyler.komik olan yani ise daha ziyade bu abinin ses tonudur.sanki ayaginin altindan fare geciyor o esnada da abi de irkilmi$ ama bu konu$mayi da o anda kaydetmek zorundaymi$ gibi.
independence
sanmiyorum ki bir ba$ka ulkede boyle bir $ey olsun.

kagithane’de yapilan su cali$masi icin mecidiyekoy’de sulari keserler, ustelik internet sitelerinden de bakarsiniz ki mecidiyekoy’un ismi bile gecmez, hadi bunlara ali$igiz diyelim.saat 23:30 da telefon acarsiniz, en gec 24:00 de sular verilecek derler.saat 01:00 olur gelen giden yoktur, ararsiniz, en gec 02:30 da sular veriliyor beyefendi derler.saat 02:44 olur ararsiniz, cali$malar henuz bitmedi beyefendi, sanirim sabaha kadar surecek derler.e be arkada$im, saat 23:30 da aradigimda kar$ima cikan insanin, yahut daha sonra aradigimda 02:30 da sular muhakkak verilecek diyen insanin bu durumdan haberi yok muydu?

boyle rezalet bir sistem ya adsl yardim hattinda olur ya iski de.ba$ka da bir kurumda varsa ben bilmek istemiyorum bunu.
independence
soylenilenlere gore onumuzdeki uc gun boyunca ankara’da ya$anacak olan su kesintileri esnasinda kendilerine ula$ilirsa ihtiyac sahiplerine tankerlerle su ta$inacakmi$.

hadi $imdi u$enmeyen denesin, 185 e ula$abilen herkese bonibon hediyemiz olacak.
imphotep
185 hattı binsında bir mesai vakti;

- memet abi sular kesilecek malûm,şimdi arayan arayana..ben dün gece erken yattım mesaiye hazırladım kendimi.
- lan olum hasta mısın? biz çok su götürünce devlet bize çok para mı verecek sanıyosun?
- ee..abi maaş alıyoruz ya..insanlar,vergiler,bisürü sosyal hak,emeklilik,lojman..bisürü haktan faydalanıyoruz.
- bak halâ konuşuyo..kardeşim sen mi kurtaracaksın bu devleti? başıma cesur yürek kesildi ya..
- yok abi ben bakarım telefonlara,sen zahmet etme..
- ben çoktan çektim fişini yavrum..merak etme sen..
- abi çok ibnesin..
- bi siktir git..
independence
son aramamda gayet guzel bir hizmet aldim ben bu numaradan. ne var ne yoksa hepsini sordum, hepsine de takir takir cevaplari aldim. guzel hizmet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol