102 dakika

darth sidious
102 dakika, 11 eylul sabahi dunya ticaret merkezi’ndeki yasam mucadelesinin dramatik ve destansi bir oykusu...
tecrubeli iki gazeteci, jim dwyer and kevin flynn’in tanikliklardan yola cikarak yazdiklari bu kitap; ikiz kulelerde 102 dakika boyunca verilen hayatta kalma savasinin bilinmeyen ic yuzunu ortaya koyuyor. 102 dakika, kendilerinin ve digerlerinin hayatini kurtaran, siradan insanlarin kahramanlik oykusudur. bu insanlar arasinda:
- kuzey kulenin ustlerinde, sikismis kapilari acarak, duzinelerle mahsur kalmis insani kurtaran insaat muduru ve meslektaslari.
- birkac blok otede, emeklilik dilekcesini verirken, teslim ettigi rozetini kaparak, binalara kosan polis memuru.
- 50 kat yukseklikte bir asansorde bes kisiyle sikisip kalan ve cikabilmek icin cam silme lastigini kullanan bir cam temizleyicisi.
- yasli bir adami merdivenlerden 89 kat asagiya indiren sekreterler ve engelli bir kadini 68. kattan asagiya tasiyan genc yoneticiler.
- guney kule’nin 78. katinda yarali ve mahsur kalanlara, sirtinda 25 kiloluk ekipmanini tasiyarak, merdivenlerden zorlu bir cikisla ilk ulasan itfaiye sefi (ve maraton kosucusu)bulunuyordu.
tesadufi karsilasmalar, anlik bir sans, bir ofisten gelen ses, bu dakikalari bicimlendirmis, korkuyla teselli arasindaki siniri belirlemis, yasam ve olum arasindaki cizgiyi cizmistir. 11 eylul’de yasananlara farkli bir yerden bakarak bu insanlik trajedisinin sok edici gerceklerini anlatiyorlar. carpici bir arastirmaci gazetecilik ornegiyle siradan insanlarin kahramanlik oykusu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol